El sènior masculí del CBI diu àdeu a les fases d'ascens de la lliga EBA

Platges de Mataró 78 - CB Igualada 72

Dilluns, 28 maig 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
Dissabte 26 de maig, el CB Igualada juga a domicili el segon partit de la primera eliminatòria de les fases d’ascens a Lliga EBA davant el Platges de Mataró, que ja havia demostrat en l’anterior partit el perquè del seu liderat al grup 1. El matx es va disputar al Palau, on la graderia va arribar a bullir amb el joc dels dos equips; i com no, amb l’incondicional suport de la 'Grada Blava' que no deixava d’animar a l’equip igualadí. Tot i així l’esforç, les ganes i la concentració no van ser suficient per poder eliminar als locals. L’Igualada va perdre el partit amb el marcador assenyalant 78 – 72 en el minut 40.

Marc Corcelles en un llançament a cistella

El primer equip de l’Igualada va arribar a Mataró carregat amb una bona setmana d’entrenaments, il·lusió i moltes ganes d’estar cada vegada, més a prop del somni, pujar de categoria. Només guanyant de 2 punts, el Platges de Mataró quedaria eliminat i tota la preparació prèvia hauria donat els fruits mereixedors de la victòria.

Aquesta vegada, a diferència del partit d’anada, l’ Igualada no va dominar l’inici del partit però va començar molt agressiu en defensa, a cada jugada local, la defensa de l’Igualada treia les dents. Tot i així, aquesta agressivitat va passar factura en forma de personals. Quan van passar 3 minuts del primer quart, la cosa es va regular més i el partit va agafar un altre color. Els igualadins trobaven bones situacions de tir i penetracions que es convertien en punts a favor al marcador. Els alers locals tenien el dia però, i no perdonaven cap petit error defensiu dels de casa. El primer període va acabar amb un marcador ajustat, 20-18.

El segon període va ser molt desequilibrant per l’equip, es van castigar moltes accions defensives amb faltes personals, que minvaven la concentració i de seguida posaven en bonus a l’equip local. Aquests van saber aprofitar la ocasió i van trobar situacions per anotar des de la línia de tir lliure. Tot i així, els igualadins no es van enfonsar en cap moment i gràcies a un triple i a un poderós atac interior, la primera meitat va acabar només amb una diferència de 4 punts. 37-33, només 5 punts i l’objectiu era nostre.

A la represa, ja sabíem que seria una segona part molt dura i amb més pressió que l’altre vegada, però la pista encara es podia tenyir d’una victòria blava. La intensitat no va baixar i les solucions es trobaven però encara calia jugar amb una mica més de seny i tenir més seguretat en el nostre joc, ràpid i intuïtiu. La zona del Mataró frenava una mica les possibilitats del Igualada, però les lectures eren bones i es van saber treure faltes personals, que es desencadenaven en tirs lliures. Tot i així, els locals seguien molt encertats des de la línia de 3 punts, per això la diferència al marcador al final del tercer període era només d’un punt, a favor dels locals: 51-50.

Era cara o creu, els de l’Igualada estaven més a prop que mai d’aconseguir el somni tant desitjat des de fa mesos, només s’havia de mantenir el cap i l’encert a la pista. Aquest període va ser una batalla campal de triples i tirs lliures, cosa que fa afavorir als igualadins que es van arribar a posar 6 amunt en el marcador, al minut 5. Però no va ser suficient, els alers locals tenien el dia i no paraven d’encertar des de la línia de 3. 3 triples seguits en menys de dos minuts va tornar a capgirar el marcador a favor dels de Mataró, 1 punt a d’alt. A partir d’aquí el partit es va anar apagant a base de tirs lliures i un estira i arronsa que va finalitzar amb la victòria dels de Mataró. L’electrònic assenyalava, al final del darrer quart, un 78-72 que feia dir adéu a les fases d’ascens a la lliga EBA als de la capital de l’Anoia.

Ara tocar mirar endavant per encarar la pròxima temporada amb il·lusió i amb ganes de corregir allò que no ens ha permés pujar de categoria, de moment.

CB IGUALADA: D. VALLVERDÚ, J. TORRES, C. FONS, E. BURGÉS, M. ROCA.

PLATGES DE MATARÓ: F. HERNÁNDEZ, LL. MONS, J. VENTURA, R. GONZALEZ, I. ARIÑO.

Parcials: 1er 20-18, 2n 17-15 (37-33), 3er 14-17 (51-50) i 4t 27-22 (78-72).

Anotacions CB IGUALADA: Q. Padrós (4), R. Jubert (0) J. Burgés (8), D. Vallverdú (0), J. Torres (14), A. Roca (0), C. Fons (5), E. Burgés (17), A. Gual (0), M. Corcelles (1), M. Roca (23), S. Laguarta (0).

Anotacions PLATGES DE MATARÓ: F. Hernández (13), S. Ventura (3), LL. Mons (18), I. Ariño (11), J. Ventura (15), R. González (6), M. Forcada (0), D. Garcia (3), P. Berrocal (0), J. Sánchez (1), C. Varela (8), G. García (0).

Àrbitres: C. Cayuela com a principal i A. Gordillo com a auxiliar.