TORNAR

Els usuaris de la piscina de Les Comes protesten "per la deixadesa" i la "massificació" de l'equipament

Consideren que ”no es pot fer cap pràctica amb sis persones per carril a la vegada, amb ritmes diferents”

esports
Dissabte, 6 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Afirmen que els cursets i les altres activitats deixen molt poc espai als banyistes. Manifesten que els altres usos interrompen sovint l'activitat i algunes persones "fins i tot reben l'impacte de pilotes" al seu carril. 

Els usuaris també lamenten el manteniment actual de les instal·lacionsEn un comunicat, la Plataforma Les Comes, que agrupa usuaris dels equipaments esportius d'aquest complex d'Igualada, ha enumerat una llista de greuges davant la situació actual de les instal·lacions i en concret de la piscina. Afirmen que "la piscina de Les Comes, que es la instal·lació esportiva que més usuaris té a Igualada, sigui per deixadesa, envelliment de les instal·lacions, manca d'inversió o poca voluntat dels que hi ha la capdavant de la gestió, s'està discriminant a determinats col·lectius d'usuaris i usuàries". Assenyalen en primer lloc "la massificació" i saturació amb els cursets, que fa que hi hagi pocs carrils per nedar a les persones que volen fer pràctica esportiva o simple manteniment.

Indiquen que "els abonats no tenim opció de triar el carril" i se'n troben amb un únic, envoltat d'altres activitats, algunes de les quals es fan amb pilota que en ocasions impacta en les persones que neden. Moltes d'aquestes són "gent gran, amb problemes de mobilitat" cosa que faria més aconsellable que tinguessin els carrils 1 i 8, amb les escales d'accés. El comunicat subratlla que "els ocupants dels carrers on es fan cursets i activitats, no respecten la privacitat dels usuaris que els envolten i envaeixen de forma continuada el carrer contigu".

Problemes amb les activitats programades

Una queixa de llarga durada a Les Comes i que manifesta la Plataforma és que "les activitats programades s'han de comunicar de manera clara, de manera que estiguem informats si en podem fer ús o estarà molt ocupada. Un exemple clar el trobem els dissabtes, on durant l'any escolar molts grups en fan ús. Des del Patronat no es comunica res als abonats perquè la piscina no està tancada, però sovint no resten mes que dos carrers per a qui hi vulgui anar, cosa que fa molt difícil poder nedar, donat que hi ha massa gent per carrer".

Cinc o sis persones per carril

Aquest grup d'usuaris considera que una ocupació de cinc o fins i tot sis persones per carril no pot ser la idònia, mentre que afirmen que han rebut una resposta per part dels gestors que "aquesta xifra es considera normal per a la pràctica i aprenentatge de la natació. I no hi podem estar d'acord,  pot ser que cinc o sis persones amb un ritme i estil similar puguin compartir un mateix carrer, però en cap cas es així quan hi ha variants entre ocupants que van des de diferències d'edat, ritme de natació, diferències en la capacitat física i de mobilitat personal".

Afegeixen que "d'altra banda, si ens em de regir per aquest paràmetre, cal fer-lo complir a aquells que lloguen l'espai per a dur a terme activitats privades, de manera que no envaeixin un segon carrer fins que el primer hagi assolit l'ocupació mínima de sis persones". Hi ha "el greuge que els usuaris que volen nedar sempre rebem els carrils que queden, mentre que els de les activitats programades ja han pogut triar espai". 

Hi ha també un altre greuge ja que "la piscina petita, que prefereixen les persones d'edat avançada i amb problemes de mobilitat es veu massificada tot el dia per activitats infantils". Insisteixen que "caldria saber quines hores no hi ha cursets.Els caps de setmana, principalment dissabtes i diumenges pel matí, l'afluència d’usuaris amb un perfil lúdic ocupen tot l'espai i foragiten a la gent gran que no hi va per por de rebre cops o rascades. Es podrien posar corxeres longitudinals per separar les activitats lúdiques de la gent que ve a practicar esport i fer salut".

La Plataforma també assenyala mancances en les dutxes, els vestidors i en elements com les rajoles. "Als lavabos i als vestidors hi ha rajoles trencades a les parets. Falten peces per tot arreu. El remei que s'ha emprat és tapar els buits amb ciment o guix, que en mullar-se produeix fongs, verdet, taques negres, etc". Assenyalen que "hi ha rajoles a ambdues piscines que tenen sortint agressius i provoquen talls, principalment als més petits, sense que fins ara ningú hi hagi posat remei".

 

 


10 Comentaris

J

Jaume

Igualada

8 d'abril 2019.21:45h

Respondre

És possible que en algunes hores del dia no hi hagi gaires persones per carrer, però en les hores de màxima afluència jo m’he trobat moltes vegades 5 o 6, d’edats, tècniques i velocitats... Llegir més diferents. El problema principal de la piscina de Les Comes és la massificació i això només és pot solucionar amb una nova piscina.
Igualada, ciutat europea de l’esport 2019, només té una única piscina coberta per la pràctica de la natació de competició.
És necessària una nova piscina coberta de 50 m., convertible amb dues de 25 m

p

pepe

9 d'abril 2019.12:25h

El Castells, encara , ens te que informar, quan ens va costar, aquest titol de ciutat europea de l’esport 2019.als Igualadins.
Per favor, Sr alcalde, quan ens va costar als Igualadins,... Llegir més aqueste presa de pel. ?
Voste no es serio, sr castells, i tots els que´el envolten o saben.
El FUM, comence a escampar, i se li comencen a veure, les seves incompetències....
EUROPA ENS MIRA........LES NOSTRES MISÈRIES.....

U

Usuaria

Igualada

7 d'abril 2019.12:16h

Respondre

Una representació de la plataforma va anar al ultim ple del ajuntament 26-03, l’alcalde i la regidora la qual ja sabia de totes les queixes deixadesa en les instalacions, masificació... Llegir més etc...
Presentades en una instància p el 13-01 Van dir que farien una reunió que no podia ser que fes tant de tems i ningú respongues. Dons sembla que tot és fum.
Cada dia surten als medis coses que fan per Igualada algunes que estan bé i algunes que costen molts diners i ningú les fa servir.
En canvi l’unica piscina publica que tenim, desde principis dels anys 80 que la van fer, està igual.
POTSER A QUÍ LI TOQUI QUE PENSI AMB AL CAP, I NO FER GUARNIMENTS PER LA CIUTAT QUE NOMÉS SON FLORERUS.

P

Pep

8 d'abril 2019.14:26h

Ostres, FLORERUS, a que hem sona?
Al A. Castells....., pot ser?

P

Pep

7 d'abril 2019.08:03h

Respondre

Ens pot informar, el Sr Castells, lo que ens va costar al Igualadins, aqueste menció.... titol.... o presa de pèl.?
Gràcies anticipades Sr castells, per la seva transparència!

D

David Ramis

Igualada

6 d'abril 2019.16:27h

Respondre

Hola..
Estaria be que el periodista que a escrit la notica s informes mes be....
No. Sempre els carrils son ocupats per 6 persones.. Algunes hores 2 carrils per 2 usuaris...

A

Anna

Igualada

8 d'abril 2019.08:29h

I tant, i en alguna hora cap persona per dos carrils, però si ho mirem amb una totalitat, la major part del temps hi ha més de dues persones per carril i aquests carrils sempre són els centrals... Llegir més amb el que dificulta sortir de la piscina. No es tracta d’espolsar-nos la responsabilitat, es tracta de buscar solucions per a tots, per les activitats del patronat, per les activitats del CNI i pels abonats o usuaris. Volem que la ciutadania faci esport, doncs a veure si ho fem amb condicions, no cal que els nens del CNI entrenin a les 8?h de la nit, ni que els usuaris s’estressin perquè hi ha tres persones més al seu carril. Busquem solucions (o una piscina nova, jajajaj)

R

Ricard

Igd

6 d'abril 2019.12:16h

Respondre

Pot ser ara que no queda res per eleccions ho miren d’arreglar o diuen que ja tenen un projecte a punt....ara tot a corre cuita pq la gent estigui contenta!!

u

usuari

8 d'abril 2019.19:08h

Ja ho van dir fa poques setmanes, que tenien un projecte que es posaria en marxa... el 2021!!! Però no cola...

M

Mari

6 d'abril 2019.08:10h

Respondre

Pero Castells, no aviam quedat, que érem, no se que...... de la ciutat de Europa del deport.
LA VERITAT ES TOSUDA!!
I EL FUM, ES AIXÒ, SOLS FUM.....
VERGONYA CASTELLS...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.