//Plugins sense CDN ?>
Crisix: El grup igualadí de trash-metal va treure l'any passat el disc «Rise...Then rest» que els va catapultar a la posició 63 de la llista «Top 100 Albumes» dels Productors de Música d'Espanya (Promusicae) i a ser escollits grup del mes de desembre pel canal americà MTV Iggy. Aquest any 2014 han arribat a un acord amb la discogràfica alemanya Apostasy Records -especialista en metal extrem- per distribuir el disc a tot Europa i als Estat Units i amb la discogràfica brasilera Urubuz Records per a Sud-amèrica.
Jordi Savall: El músic igualadí a l'exili per excel·lència. Aquest any ha rebut la «Medalla d'or» de la Generalitat de Catalunya per la seva destacada trajectòria musical i ha rebutjat el «Premio Nacional de Música» en una carta oberta al ministre Wert objectant discrepàncies amb la política cultural del ministeri espanyol que va aixecar bastant rebombori. Els mitjans de comunicació nacionals l'anomenen «El mestre d'Igualada» tot i que l'administració local hauria de fer un esforç per a què es prodigués en certa regularitat en les programacions musicals i en actes institucionals o de caràcter educatiu de la ciutat.
Josefina Rigolfas: Va marxar a principis de març i va deixar la ciutat d’Igualada i la comarca de l’Anoia orfes. Tot i que apuntava maneres de nena prodigi i solista internacional –va debutar de ben jove com a solista al Palau de la Música de la mà del mestre Eduard Toldrà– el seu principal llegat el va deixar a la ciutat d’Igualada, on va exercir de professora de piano al llarg de tota la seva vida. La seva sensibilitat musical i l’estima que tenia a la música encara ara resta inesborrable a la ciutat en llargues generacions d’alumnes i músics.
Ramon Prats: El bateria de Banyoles es va endur tres guardons de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM): músic de l'any, grup de l'any pel seu quartet i disc de l'any per «Pandora». El disc es fruit de l'encàrrec que l'«Estival de Jazz» va fer al bateria per l'edició del 2013 en programar un concert en el què es dóna, literalment, carta blanca a l’intèrpret convidat. El disc és la gravació del concert en directe a l'espai «Somiatruites» d'Igualada amb el quartet que completen Sandrine Robilliard (violoncel) Julián Sánchez (trompeta) i Martín Leiton (contrabaix) i que combina el jazz, la música lliure improvisada i alguns elements de la clàssica contemporània.
Sílvia Pérez-Cruz: La cantant de Palafrugell -una de les veus més reconegudes del panorama musical català- amb el pianista gadità Javier Galiana, Javier Colina i Marc Miralta van omplir de gom a gom el Teatre Municipal de l'Ateneu en el concert estrella de l'«Estival de Jazz» el dia que el jazz va deixar de ser momentàniament minoritari a Igualada. «El reencuentro del Güito» va ser una producció única i expressa que va consolidar també l'«Estival de Jazz» com una de les dates imprescindibles de l'estiu igualadí.
Valentí Miserachs: El compositor de Sant Martí de Sesgueioles i mestre de capella de Santa Maria la Maggiore de Roma va tornar a Igualada per dirigir, 10 anys després de la seva estrena, l'oratori «Mil Anys» dedicat al mil·lenari de Santa Maria amb els solistes Ulrike Haller, Júlia Brescó, Carles Prat, Joan Garcia Gomà, Josep Pieres, la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia i el cor de l'Oratori del Mil·lenari format per membres de diverses corals d'Igualada. La basílica de Santa Maria es va omplir fins dalt per una interpretació que, en paraules de Josep Miquel Mindán (director del cor del Mil·lenari) feia palès com en 10 anys de diferència el nivell musical de la ciutat havia crescut exponencialment.
(Foto: Marc Vila)