//Plugins sense CDN ?>
Mark Oliver Everett, més conegut per ”E” (un sobrenom que podria haver sortit tranquil·lament d'alguna de les pel·lícules d' “Homes de Negre” coprotagonitzades per Tommy Lee Jones i Will Smith), pot presumir de ser un dels compositor i multi-instrumentistes de l'escena independent més valorats per la crítica i el públic, així com un dels escriptor contemporanis que la crítica de diaris com “The independent” o "The Guardian” considera intel·lectualment més remarcables. Hi ha qui compara l'estil narratiu de la seva autobiografia “Things the Grandchildren Should Know” amb la de l'escriptor americà J.D. Salinger (1919-2010), sobretot quan parla de les disfuncions de la seva família.
Tot i que Mark Oliver Everett ja havia enregistrat dos treballs en solitari, va ser l'any 1996 i sota el nom de Eels que amb l'àlbum “Beautiful Freak” [Dreamworks, 1996] va aconseguir projectar-se internacionalment i ser nominat als MTV Awards. Fill del prestigiós físic quàntic Hugh Everett III, els drames familiars van marcar profundament la seva carrera musical i, a causa d'això, és conegut per escriure cançons que aborden temes com la mort, la malaltia mental, la solitud i l'amor no correspost. Moltes de les seves cançons han aparegut a films com "American beauty" o les diverses seqüeles de "Shrek".
L'any 2005 edita el disc doble “Blinking Lights and Other Revelations” [Vabgrant, 2005] que representa una síntesi dels darrers períodes artístics i creatius d'Eels i on aconsegueix que hi col·labori el seu ídol Tom Waits. En la gira que se'n fa a continuació, Everett actua amb un quartet de corda i dos multi-instrumentistes que son capaços de fer sonar guitarra, contrabaix, mandolina, serra musical, melòdica, celesta, harmònium, piano, o un set de percussió format per un pot d'escombraries i una maleta. D'aquesta gira se n'enregistra un àlbum i un DVD: “Eels With String Live At Town Hall” [Vagrant, 2006] del concert en directe al Town Hall de Nova York. Tot i ser un recopilatori amb un quartet de corda, fuig dels clixés del rock'n roll de fer un disc ensucrat i sensible al més pur estil de la Boston Pops Orchestra. L'exemple més clar és la cançó “Trouble with dreams” on l'esperit vital originari de la cançó es manté a la perfecció, la subtilesa elegant de la música d'Eels amb el toc de rebel·lia de Holden Caulfield, protagonista de “El vigilant en el camp de sègol” de Salinger.