Dimarts, 23/12/2014
1372 lectures

2014: un bon any!

És clar que parlem del procés. I, per la part que ens toca a Igualada, és un bon any. A Igualada i a Catalunya tot és indestriable amb el procés, com diuen els versos de Salvador Espriu; “som indestriables/ el meu poble i jo”. I no ens n'amaguem, treballar pel procés ha estat i és treballar pel poble -Igualada, Catalunya- i pel jo que vol dir l'aspiració del poble, per les necessitats, és a dir, per superar totes les crisis que ens aclaparen. D'aquí que l'estela del 2014 ho ha amarat tot -els unionistes en diran “envaït” tot- i ens n'hem de felicitar des dels independentistes de fa temps fins als de les últimes fornades -llegiu-hi, des del juliol de 2010.

I la crisi i la corrupció? Diuen els qui els cou el 2014. No serà que voleu amagar els efectes de la crisi  i els culpables  de la corrupció? És, certament,  una llosa amb què convivim des de fa massa anys, de fa massa mals anys, però la història està carregada de situacions límit que es tomben a partir de la voluntat dels pobles; de fet, el concepte de crisi comporta associada la idea de situació nova que supera l'anterior i en reïx. Per tant els efectes del 2014 han de venir i el resultat, l'assumpció de la Independència, suposarà una situació nova immillorable per a superar la crisi, per esbandir la corrupció, per gestionar casa.nostra.

De tot plegat, Igualada, n'ha anat plena, hi ha participat des de diferents “fronts”: el del carrer, les entitats, l'ajuntament... Recordeu que al llarg de l'any s'han viscut molts moments intensos en relació al procés de la Independència, que han culminat en la massiva participació d' anoiencs i igualadins en aquell tram 49 de la Gran Via o l'espectacular resposta a la convocatòria del 9 de novembre, anant a votar als tres instituts  malgrat tots els malgrats... Per a arribar-hi, Igualada ha acollit un munt d'actes rellevants com el Pacte Comarcal de l'Anoia pel Dret a Decidir i els acords a favor de la Consulta de 32 dels 33 municipis; i amb campanyes  com Ara és l'hora d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana o  Signa un Vot de l'ANC, que també va organitzar un acte de molt relleu a Les Comes, amb la presidenta Carme Forcadell, el gran Lluís Llach i el jutge Santi Vial ... En fi, un any viscut amb intensitat ciutadana amb carrers presidits amb molta estelada i pancartes i signes que han cridat al Dret a decidir, a anar a votar el 9N amb normalitat, etc.

L'any que s'escola ha complert, nacionalment parlant, a Igualada; amb el 2014 el sobiranisme  ha avançat fins a un nivell impensable fa poc. Ara la majoria que es va moure el dia 9 de novembre demana que el seu gest sigui decisiu per a afrontar els reptes de l'any 2015, que encara volem fer més bon any, l'any que ha de marcar el futur nacional català, el futur d'Igualada.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.