TORNAR

El 6è Cafè Digital de TIC Anoia bat tots els rècords d’assistència

Una cinquantena de persones assisteixen a la trobada amb la professora i cap del Departament de Sistemes d'Informació de IESE.

Dijous, 25 novembre 2010. 01:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una cinquantena de persones van participar, el dimarts d’aquesta setmana, en el sisè Cafè Digital organitzat per la comissió TIC de la Unió Empresarial, TIC Anoia, i que va comptar amb la presència de Sandra Sieber, professora associada i cap del Departament de Sistemes d'Informació d’IESE. Aquesta sessió va batre els rècords d’assistència d’aquestes trobades, ja que mai fins ara havien estat tan participatives. La trobada va ser presentada per Isidre Mensa, director general de MPM Software, i es va desenvolupar a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia.

Sandra Sieber

El sisè cafè digital va generar un gran interès

Els assistents van descobrir què és el Web 2.0 i quin impacte ha tingut en la nostra societat, però també dins de l’empresa: com es pot millorar la productivitat i obrir-se a nous mercats. Sieber va definir el Web 2.0 com l’espai de participació, entre les empreses i els consumidors finals: 'Fa pocs anys, només les empreses podien comunicar els seus continguts a través de la seva pàgina web. Ara, també els usuaris poden construir missatges, conversar amb les empreses, però dialogar entre ells'.

Per Sieber, és important valorar l’entrada de les empreses al Web 2.0: 'Hem de veure fins a quin punt necessitem aquestes eines en el nostre dia a dia i escollir aquelles que ens puguin donar més profit'. En cas de dubte, cal començar 'amb un projecte petit per provar el seu funcionament'. Sieber, a més, va reclamar que els empresaris siguin conscients d’aquestes realitats: 'Molts cops, els directius no saben si la seva organització té presència en el Web 2.0'.

Sieber va explicar cassos d’èxits, com una aplicació social de Nike que permet posar-se amb contacte amb persones que els hi agradi córrer, però també situacions de crisi com la que va viure Nestlé a principis d’any, quan no va saber gestionar bé les crítiques que els mateixos seguidors van fer després d’una denúncia de Greenpeace.

La presentació i la documentació de Sieber es podrà trobar en els propers dies en l’espai Docuteca de la pàgina web del grup TIC Anoia, conjuntament amb la material elaborat per la comissió TIC de la UEA.

Sandra Sieber

Sandra Sieber és actualment professora associada i cap del Departament de Sistemes d'Informació de IESE. Es va incorporar a l'IESE l'any 2000. Anteriorment, va ser professora associada a la Universitat Pompeu Fabra. De 2001 a 2004 va exercir com a directora acadèmica de la PwC-IESE ebCenter. El 2003, va ser professora visitant en el Sloan School of Management, MIT. Les seves àrees d'interès es centren en la interacció de la gestió estratègica i els sistemes d'informació , així com sobre el paper de les noves tecnologies de la comunicació (TIC) per a l'aprenentatge organitzacional i la innovació.

Ha estudiat en profunditat els problemes de l'adopció de tecnologia i la seva implementació especialment en aquells sectors que estan sent transformats pels últims avenços tecnològics , com ara les telecomunicacions, la banca, els mitjans de comunicació i entreteniment.

Cafès Digitals TIC Anoia

Els Cafès Digitals TIC Anoia tenen una freqüència bimensual i volen servir per compartir, en grups reduïts (màxim 20 persones), temes i casos que puguin ser d'interès al voltant de les organitzacions, la innovació, els sistemes d'informació i la gestió en diferents àmbits sectorials.

TIC Anoia


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.