TORNAR

Aconsegueix l'equilibri amb l'alimentació nutritiva i alcalina

Dimecres, 15 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

YVETTE PONS Cada vegada som més conscients que la nostra salut i benestar van de la mà dels nostres hàbits. En l'alimentació hi ha moltes tendències i teories que tendeixen a prioritzar certs aliments i a rebutjar altres. Però tot i això la gran majoria coincideixen que els aliments més nocius per al nostre organisme són els processats, els que contenen múltiples additius que els fan més atractius i augmenten les seves possibilitats de conservació i sabor.

La nutrició alcalina no té com a prioritat l'aprimament sinó que es preocupa de com afecten els aliments que ingerim al nostre organisme. Els aliments àcids (En la seva majoria sucres i cereals refinats) provoquen un efecte fisiològic en la nostra sang, l'acidesa en el seu PH, factor causant de múltiples i conegudes malalties.

Amb un efecte contrari i regulador hi ha altres aliments que contribueixen a equilibrar aquest PH, aliments de base alcalina, els més adequats per cuidar la nostra salut i prevenir complicacions.

Hauríem de limitar el consum de carns vermelles, pastisseria industrial i determinats cereals refinats que ens perjudiquen. Hi ha alternatives saludables i aliments el consum ens aporta múltiples beneficis, a continuació us proposem els més habituals i que no haurien de faltar en una alimentació conscient i saludable:

Una molt bona font de vitamines, minerals, proteïnes i fibres són els espinacs. A més la seva clorofil·la i les substàncies alcalines que posseeix milloren la salut de la sang.

La llimona, conegut alcalinitzant, ens ajuda a reforçar les nostres defenses i a desintoxicar de forma natural.

El bròquil és un altre dels aliments depuratius per excel·lència, és una de les verdures més completes i que ens pot oferir més beneficis per a la salut. Com en el cas dels espinacs en posseir clorofil·la, antioxidants i fibra dietètica contribueix de manera eficaç a disminuir l'acidesa de la nostra sang.

Un altre dels aliments claus és l'alvocat, el qual està estretament lligat amb una bona salut del cor, ja que posseeix greixos càrdio-saludables que milloren el seu funcionament i redueixen els nivells de colesterol en sang.

Finalment no volem oblidar el cogombre, recomanat per nutricionistes pel que ens pot aportar a la prevenció de les malalties cròniques. Compost d'aigua i nutrients anti-oxidatius ens aporta valuoses vitamines i minerals.

Aquests són només uns exemples, el llistat és molt més llarg, ja que estem parlant de gairebé totes les fruites, verdures i hortalisses. Més de 250. També és important tenir en compte la manera de cuinar els aliments per saber quin serà el seu efecte final en el nostre cos, alcalí o àcid.

Si t'ha interessat aquest tema, et recomanem que et segueixis informant i que consultis a un expert nutricionista quina és l'alimentació més adequada per a tu.

YVETTE PONS Institut d'estètica


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.