TORNAR

Aperitiu d'escamarlans, gambes i calamars

La cuina de la iaia Núria

Diumenge, 30 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Abans de tancar l'any la iaia Núria ens proposa fer un aperitiu molt suculent a base de gambes, calamars i escamarlans. Una bona recepta per oferir als convidats a la nit de cap d'any i sorprendre'ls amb un plat vistós, original i sobretot molt bo. Que vagi de gust!

Aperitiu d'escamarlans, gambes i calamars

Ingredients

4 escamarlans

4 calamars

4 gambes

fideus d’arròs prims

sal, pebre, brandi

Elaboració

Netegem els calamars, els hi donem la volta i ho reservem.

Pelem únicament la cua dels escamarlans, deixant la primera anella del costat del cap. Ho salpebrem i posem la cua dins del calamar, de manera que ens quedi a fora el cap i les potes. Amb un escuradents punxem el calamar i la primera anella de l’escamarlà, per evitar que es desprengui el cap.

Seguidament agafem una paella amb oli i fregim el 'rollet' de calamar. Procurem donar-li la volta evitant que no es desprengui el cap. Hi tirem un raig de brandi i deixem que s'evapori (visualment queda la bossa del calamar amb el cap i les potes de l’escamarlà a fora).

El següent pas és pelar les gambes i assaonar-les. Després agafem uns quants fideus d’arròs per embolcallar cada gamba, lligant'ho amb un fil de cuina, simulant un paquet.

Posem força oli en una paella i quan estigui molt calent hi tirem els paquets, d’un en un. Els fideus s’inflen i quan estiguin a punt ja els podrem treure.

Nota: Poden ser un o dos aperitius segons servir-ho amb un o dos plats


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.