TORNAR

Bunyols de triangle

La cuina de la iaia

Diumenge, 17 febrer 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La recepta d'aquesta setmana és per llepar-se els dits. La iaia Núria ens proposa unes postres, o fins i tot un berenar, molt típic del temps de Quaresma: bunyols de triangle. Quan els proveu de fer, segur que repetireu. Bon profit!

Bunyols de triangle

Ingredients

500 g de farina (fluixa)

250 g de sucre

4 ous

100g mantega a punt de pomada

20 g llevat en pols (tipus Royal)

Canyella en pols

2 c. soperes de matafaluga (anís)

Elaboració

Al damunt del marbre preparem una muntanya de farina amb un forat al centre i hi tombem la mantega a punt de pomada, el llevat , la canyella i la matafaluga.

En un recipient a part, muntem els ous i el sucre fins que quedi una escuma consistent. Afegim el sucre i els ous muntats al centre del volcà de farina amb els altres ingredients. Introduïm la farina mica en mica al centre del volcà i anem remenant-la amb els dits per barrejar-ho tot fins aconseguir una massa consistent. Un cop estigui tot barrejat i amassat deixem reposar la pasta una hora.

Una vegada reposada la tallem en forma de barres estretes i l’estirem amb l'ajuda d'un corró fins a obtenir un gruix de 5 mm. Per evitar que la massa s’enganxi, de tant en tant l’enfarinem lleugerament i la desenganxem de la superfície de treball passant-hi un ganivet per sota.

Tallem la massa en forma de triangles i couem els bunyols en una cassola amb molt oli no massa calent.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.