TORNAR

Canelons vegetals de bacallà

La cuina de la iaia

Diumenge, 27 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Quan ens parlen de canelons sempre pensem amb els rotlles de pasta farcits amb carn picada. Doncs aquesta setmana, la iaia Núria ens presenta uns canelons ben diferents. Els ingredients principals: la col i el bacallà. Es tracta d'un plat no gaire complicat i que sorprendrà a més d'un. Bon profit!

Canelons vegetals de bacallà

Ingredients

12 fulles de col

800gr de bacallà dessalat

2 pebrots verds

2 pebrots vermells

2 carbassons

3 cebes tendres

100 gr. de farina

100 cl. de nata

1 raig de conyac

mig got de vi blanc

mantega

oli, sal, pebre i nou moscada

Elaboració

En una olla amb aigua bullint posem les fulles de col senceres, les deixem cinc o sis minuts, que no quedin massa bullides, les escorrem i les posem a sobre d'un drap per eixugar-les.

Agafem una cassola amb 6 cullerades d'oli i ofeguem totes les verdures tallades a daus petits. Hi posem sal i pebre, i ho deixem a foc mig fins que estiguin ben cuites. Seguidament afegim el bacallà sense la pell i tallat a trossos, i anem remenant fins que es desfaci.

Després afegim el conyac i el vi blanc. Un cop reduït l’alcohol, hi posem la nata i ho deixem un parell de minuts més. Ho retirem del foc i ho passem per la batedora.

Separem de les fulles de la col, la part central dura i les tallem rectangulars, procurant que totes quedin iguals. Amb l'ajuda d'una cullera sopera farcim cada fulla de col i ho enrotllem com un canaló. Ho posem en una safata, cobrim els canelons amb beixamel, formatge ratllat i ho posem a gratinar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.