TORNAR

Gírgoles amb ou 'potxé'

La cuina de la iaia

Diumenge, 24 febrer 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Núria proposa una recepta innovadora, fàcil d'elaborar i sobretot molt gustosa. És un plat que es pot cuinar tant per dinar com per sopar, i ideal per quedar bé davant la família i les amistats. Bon profit!

Gírgoles amb ou 'potxé'

Ingredients

2 paquets de gírgoles

romaní

pa ratllat

½ q de carxofes

suc de llimona

oli, all, julivert, sal, pebre i un ou per persona

Elaboració

En una llauna de forn es posem les gírgoles tallades a trossos grans i amanides amb: el romaní, bastant pa ratllat, el suc de la llimona, l’oli, l’all, el julivert, sal i pebre. Es posa al forn a 180 graus durant uns 15 minut.

Mentrestant confitarem les carxofes amb oli tallades a làmines amb poc foc, fins que quedin cuites.

Per fer els ous “potxé” utilitzem un tros de paper film que el posem al fons d’un bol, deixant que sobresurtin els extrems. Untem amb una mica d’oli i hi tirem l’ou sencer, sense la closca, afegim sal i pebre i unes gotes d’oli. Seguidament agafem el paper film pels extrems formant un paquet i ho premem be perquè l’ou quedi ben subjecte, i ho lliguem amb un fil.

En un cassó amb aigua el posem al foc i quan comenci a bullir introduïm els paquets d’ous i ho deixem fins que veiem que la clara quedi quallada, uns 7 minuts aproximadament. Es deixa refredar una mica per poder treure el paper film

Es munta el plat posant una cap de gírgoles, a sobre les carxofes i en el centre l’ou, s’espolsa amb una mica de julivert.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.