TORNAR

Hàbits saludables per a la primavera

Dimarts, 22 març 2016. 23:28. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cada estació de l'any té les seves pròpies característiques que condicionen la nostra activitat, horaris i hàbits. Realitzar petits canvis dietètics i d'activitat, adaptant-nos a elles és una bona idea.

A la primavera hi ha petits canvis que podem fer i que exposem a continuació:

Disminució de l'energia

A la primavera augmenta lleugerament la temperatura ambiental i per això els requeriments energètics descendeixen a nivell corporal. Per reduir calories en la dieta, que ja deixen de ser tan necessàries, seria bo reduir les quantitats de pasta, llegums o arròs. Substituint per les seves versions integrals que a més d'aportar-nos més fibra i sensació de sacietat són més nutritives.

L'ànim amunt

En aquesta estació és ben sabut que l'ànim es pot veure alterat i per això és important que no ens faltin els nutrients relacionats amb la síntesi de serotonina: les proteïnes, la vitamina B6 i el magnesi. A la dieta mediterrània tenim molts aliments que aporten precisament aquests nutrients com són els pèsols, els espàrrecs o el germen de blat, que ens aporten la vitamina B6 o la fruita seca, els plàtans i el cacau que contenen magnesi.

El ferro

Són molts els estudis que revelen que a la primavera notem certa sensació de cansament, la coneguda astènia primaveral. I això pot ser degut, entre altres factors, a una insuficient ingestió de ferro. És d'especial importància tenir-ho en compte sobretot en dones, ja que en aquesta època se solen començar dietes, que si no estan supervisades per un professional, poden significar mancances i desequilibris nutricionals importants. El ferro el trobem en el marisc, els llegums, els ous i la carn.

Protegir la nostra pell

A la primavera augmenten les hores d'exposició solar i el nostre organisme augmentarà de forma natural la vitamina D. Hem de protegir la nostra pell prenent vitamina C i provitamina A, present sobretot en fruites i verdures.

Més hidratació

Durant tot l'any cal hidratar-nos bevent aigua. Això és més important del que ens podem imaginar. I, lògicament, amb l'augment de la temperatura hauríem de beure encara més. En ocasions beurem per la sensació de set però en general seria adequat no esperar que aparegués aquesta sensació, hauríem de beure de forma conscient durant el dia, almenys dos litres d'aigua.

Gaudir de l'aire lliure

Una cosa que ens aporta benestar emocional ens aporta també benestar físic. Recuperar el contacte amb la natura, activitats a l'aire lliure siguin o no esportives ens ajudarà a sentir-nos millor a la nostra globalitat.

 

Yvette Pons

Institut d'estètica Yvette Pons

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.