TORNAR

Les millors cures de bellesa durant l'embaràs

Dimecres, 14 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

YVETTE PONS L'embaràs és una etapa vital en què ens sorgeixen molts dubtes o inseguretats. La cura de la nostra pell és molt important, conèixer les claus per mantenir-la sana és el primer pas per saber aplicar els tractaments adequats en cada període de l'embaràs.



Per les seves característiques tan diferenciades i úniques se sol dividir l'embaràs en tres trimestres, en els quals les cures que hauríem de proporcionar a la nostra pell també són diferents per la peculiaritat de cada etapa.

Durant el primer trimestre, en els primers mesos, la pell està molt sensible i s'irrita fàcilment. Seria adequat aplicar-nos productes calmants i hipoal·lèrgics que ens ajudin a mantenir-la en bon estat.

A mesura que va passant el temps, podem observar que certes zones del nostre cos tendeixen a enfosquir-se, a causa de la hiperpigmentació, que sol augmentar en aquest període a causa que les hormones estan en constant augment.

És imprescindible protegir correctament la pell durant l'exposició solar, amb un producte adequat amb un factor de protecció elevat. Tenir aquest hàbit pot evitar patir els efectes de l'cloasma, una taca cutània que pot arribar a créixer a banda i banda de la cara, front o bigoti i que pot arribar a ser visible fins i tot després de l'embaràs.

En aquests primers mesos se sol notar que hi ha certes olors que ens molesten o realment ens costa assimilar, per això es recomana no usar productes cosmètics altament perfumats.

En el segon trimestre augmenta la secreció sebàcia en la majoria de dones, i tot i que això ens evita la sequedat i no ofereix lluminositat a la cara també poden aparèixer granets, impureses o acne. Cal ser prudents en triar els productes per al tractament de l'acne, consultar sempre al dermatòleg i evitar les cremes que continguin retinoides,  ja que poden ser altament perjudicials.

L'aparició de les primeres estries sol donar-se en aquest període, pel que es recomana, a manera de prevenció, començar amb l'ús de cremes específicament desenvolupades per mantenir la pell prou elàstica i nodrida.

En l'últim trimestre, es produeixen les molèsties i alteracions naturals pels canvis corporals quant a pes i volum. Es produeix amb freqüència retenció de líquids a les cames i turmells. És recomanable no portar roba ajustada, descansar durant el dia mantenint les cames moderadament elevades, evitar el sedentarisme i utilitzar gels descongestionants aplicant-los en forma de massatges.

Pel que fa al rostre, podem destacar els signes de cansament que se solen reflectir en el contorn dels ulls, a causa de la manca de son, per les dificultats que les embarassades solen trobar per conciliar i mantenir un son reparador. Per intentar dissimular les ulleres o les bosses hi ha una sèrie de remeis naturals molt coneguts que solen tenir molt bons resultats, com ara l'aplicació de rodanxes de cogombre sobre els ulls, millor si estan fredes. Amb el seu efecte descongestionant i la seva aportació de beneficioses vitamines actuen contra la inflamació, al mateix temps que milloren la pigmentació.

Cal cuidar també la zona de l'escot i el pit utilitzant un sostenidor adequat que subjecti correctament sense causar excessiva pressió. Existeixen també molt bons productes que eliminen la sensació d'inflor i al mateix temps, reafirmen de manera preventiva, la zona de l'escot, la qual patirà intensos canvis de volum en poc temps.

Són aquests uns senzills consells que podem seguir durant les diferents etapes de l'embaràs, en què és molt recomanable sentir-se bé, veure bella i sentir-se en forma per poder gaudir plenament aquesta etapa tan especial en les nostres vides.

YVETTE PONS Institut d'estètica


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.