TORNAR

Ous al niu de patates

Dijous, 11 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El plat que ens proposa avui la iaia és sense excuses, un plat tan senzill que recomana especialment als més joves, tan si s'han començat a emancipar o comencen a trobar-li un cert gust a estar darrere dels fogons. Ous al niu de patates és, la recepta més senzilla i econòmica que ens ha presentat fins ara la iaia Montserrat

Ous al niu de patates

Ingredients

patates bullides

ous

sal

Elaboració

Les quantitats d'aquest plat dependran de per quanta gent se'n faci. Se sol fer una patata mitjana i un ou per cap, tot i que sempre hi ha qui vol repetir.

Les patates les haurem pelat, bullit, escorregut i aixafat, fent-ne una massa. Les posarem fent nius individuals en una safata d'anar al forn, i a sobre de cada niu i estrellarem un ou. Una mica de sal al damunt i cap al forn fins que aquest quedi dur o veiem que la clara ja s'ha tornat blanca.

Una segona proposta, un pèl més elaborada seria amb patates fregides, d'aquelles fines anomenades "de palla". Una altra variació seria en l'ou, enlloc de posar-lo sencer, separarem les clares del rovells i muntarem una mica les clares, no cal arribar a punt de neu. Les repartirem a cada niu amb una mica de sal i al mig els rovells. Certament la presència és més original.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.