TORNAR

Patates al forn amb sofregit i carn picada

Dijous, 16 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El nom de la recepta ho diu tot. Avui us plantegem un plat molt senzill, molt fàcil de fer i que és ideal per als menuts de casa. De fet també és molt bo per als més grans, sobretot aquells que els fa una mica de mandra cuinar i volen arreglar-se amb algun plat ràpid i senzill. Aquesta és una bona proposta, doncs, per a tota la família.

Patates al forn amb sofregit i carn picada

Ingredients per a 8 persones

3 quilos de patates

2 cebes grosses de Figueres

Mig quilo de tomàquet fregit

50 grams de mantega

Mig quilo de carn picada de porc o de botifarra crua

Bastant formatge ratllat (al gust de cadascú)

Oli i sal

Elaboració

Es pelen les patates i es bullen amb abundant aigua i una mica de sal, si es té olla a pressió es fan tovetes més de pressa. Quan són toves, les escorrem i les posem en una safata d’anar al forn, on les xafem mentre hi afegim la mantega, que serveix per lligar-ho una mica més.

A part fem un sofregit posant primer, quan l’oli és una mica calent, les cebes tallades ben menudes, però no ratllades que fan massa aigua, i quan ja són una mica rossetes hi afegim la carn, que es faci tot plegat. Al final hi afegirem el tomàquet que com que ja és fregit no hi ha d’estar massa estona. Si li tirem cru, l’haurem d’afegir una estona abans perquè es fregeixi.

Aquest sofregit es barreja amb les patates, donant-li una textura i un color uniformes. Hi afegim el formatge ratllat per sobre i ho daurem al forn.

Ja ho veieu, boníssim, econòmic i agrada moltíssim als nens. És tan senzill que els podeu animar a que us ajudin a la cuina.

Bon profit!


2 Comentaris

m

montse

Banyoles

26 d'abril 2009.11:28h

Respondre

Un plat que entre molt be a la boca.Molt facil.Animeu-vos!!

M

Maria

Igualada

16 d'abril 2009.08:42h

Respondre

És bonisssssiiimmmm

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.