//Plugins sense CDN ?>
Ingredients per a 8 persones
3 quilos de patates
2 cebes grosses de Figueres
Mig quilo de tomàquet fregit
50 grams de mantega
Mig quilo de carn picada de porc o de botifarra crua
Bastant formatge ratllat (al gust de cadascú)
Oli i sal
Elaboració
Es pelen les patates i es bullen amb abundant aigua i una mica de sal, si es té olla a pressió es fan tovetes més de pressa. Quan són toves, les escorrem i les posem en una safata d’anar al forn, on les xafem mentre hi afegim la mantega, que serveix per lligar-ho una mica més.
A part fem un sofregit posant primer, quan l’oli és una mica calent, les cebes tallades ben menudes, però no ratllades que fan massa aigua, i quan ja són una mica rossetes hi afegim la carn, que es faci tot plegat. Al final hi afegirem el tomàquet que com que ja és fregit no hi ha d’estar massa estona. Si li tirem cru, l’haurem d’afegir una estona abans perquè es fregeixi.
Aquest sofregit es barreja amb les patates, donant-li una textura i un color uniformes. Hi afegim el formatge ratllat per sobre i ho daurem al forn.
Ja ho veieu, boníssim, econòmic i agrada moltíssim als nens. És tan senzill que els podeu animar a que us ajudin a la cuina.
Bon profit!
montse
Banyoles
26 d'abril 2009.11:28h
Un plat que entre molt be a la boca.Molt facil.Animeu-vos!!