//Plugins sense CDN ?>
El xef del restaurant Somiatruites d'Igualada no es mou de l'elit dels cuiners joves. Per tercer any, opta a ser el millor xef de la Península, amb el concurs San Pellegrino Young Chef.
L'aposta d'aquest any es diu "Looking for the integral use of the Tuna" (una aproximació a l'ús integral de la tonyina) i amb aquest plat el cuiner del restaurant igualadí Somiatruites, David Andrés, vol optar de nou a ser el millor xef jove de la Península. Una corona que ha ostentat els dos darrers anys i a la que aspira de nou. De moment, com no podia ser d'altra manera, ha superat ja la primera selecció i se situa altra vegada entre els deu millors joves de l'Estat espanyol i Portugal.
El camí que li espera fins la resolució del concurs, que continuarà amb la final mundial, a la que ja ha accedit els dos darrers anys, és llarg. La pròxima prova serà el novembre d'aquest 2017. En aquesta primera fase, els plats han estat avaluats per experts del Centre Internacional d'Educació i Capacitació de la Cuina Italiana (ALMA), que estan un carregament de La Selecció dels finalistes locals. Les notes van en funció de les Cinc "Regles d'Or": Ingredients, tècnica, genialitat, Bellesa i Missatge.
A la final, els examinadors prometen ser encara més rigorosos. El jurat el componen Josean Alija, Henrique Sa Pesoa i Paco Roncero. Ells decidiran qui passa a la final Mundial, el juny del 2018. Una final on l'any passat hi va concórrer amb el plat "Carn de xai acompanyada de carxofa i llet d'ovella". Ara, el també subxef del Restaurant Àbac de Barcelona, ho provarà amb la tonyina.