TORNAR
PUBLICITAT

Igualada celebrarà el 'Let's clean Up' el diumenge 20, adaptat a les mesures anti-COVID

Els inscrits es repartiran en grups de deu persones i actuaran en diferents punts del riu Anoia

gent
Divendres, 11 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La situació de confinament durant la primavera va obligar a ajornar el 'Let's clean up', que es rescata ara. En la jornada, els que hi participin hauran de seguir unes mesures de
prevenció. Així, se'ls lliurà guants de protecció per a la recollida dels residus, disposaran de dispensadors de gel hidroalcohòlic, hauran d'usar obligatòriament la mascarets i hauran de mantenir la distància de dos metres de seguretat.

PUBLICITAT

El 'Let's Clean Up, Europe' ja té data, el diumenge 20 de setembre, a les 10 del matí. Es tracta d'una acció comuna d'àmbit continental que té l'objectiu de conscienciar la societat sobre l'elevada quantitat de residus que es llencen a la natura de manera incontrolada. Una activitat que ha guanyat molt suport popular en les darreres edicions i que també cerca promoure la sensibilització sobre aquesta qüestió a través de la recollida de residus d'aquest tipus que trobem abocats il·legalment als boscos, els marges dels rius i d'altres espais naturals.

A Igualada, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'empresa Graphic Packaging, que aporta material de recollida, organitza una jornada de neteja, oberta al públic en general. A banda de millorar l'entorn, l'acció també té l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania, ja que és una bona oportunitat per visualitzar de manera directa l'efecte dels comportaments incívics. 

Consistirà en una passejada per la vora del riu durant la qual els participants recullen la brossa que van trobant i, en la mesura que sigui possible, la separa segons la tipologia, en funció de si es tracta d'envasos, vidre, paper o rebuig. Atès el tipus d'activitat, es recomana que les persones inscrites duguin pantalons i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en una cantimplora o en un envàs reutilitzables, per tal d'evitar la generació de residus. Per participar en l'activitat cal fer una inscripció prèvia, per tal de repartir els inscrits en grups d'un màxim de 10 persones, als quals s'assignaran diferents trams del riu Anoia. El punt de trobada es comunicarà un cop s'hagi efectuat la inscripció, que s'ha de formalitzar a través del correu electrònic medi.ambientaj-igualada.net o del telèfon 938031950, extensió 2558.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.