//Plugins sense CDN ?>
El vuitè Concurs Anís del Mono es presentava molt competitiu: 150 pastissers. L'objectiu, fer una peça de pastisseria amb aquest producte de la casa Osborne. Ningú ho va saber conjugar millor que l'anoienc Josep Maria Guasch, de la pastisseria Targarona
Un eclair de xocolata i Anís del Mono. Aquesta va ser la recepta guanyadora del concurs que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona i que patrocina la marca Osborne, propietària d'Anís del Mono. El certamen ha congregat a 150 persones i la final va ser dimarts. El requisit era utilitzar el mític Anís del Mono com a ingredient i cercar la millor especialitat pastissera. Josep Maria Guasch i Targarona, un pastisser igualadí, va resultar el guanyador, amb un 'eclair' -una forma de lionesa- de xocolata que es combinava amb el licor de la marca, cèlebre per la presència de Darwin a l'ampolla.
Era el vuitè concurs que es feia i el primer on Guasch concorria, "arribar i moldre", junt a professionals del Gremi de tot l'Estat espanyol. Es van presentar 150 pastissers i Guasch va aconseguir ser ja dels 8 finalistes. L'eclair "amb pasta de lionesa, el vaig farcir de crema d'anís combinada amb una altra crema". Una crema de xocolata blanca... i d'anís estrellat. El producte final també estava acompanyat d'un "cruixent de cinc espècies", entre elles anís "perquè el jurat -amb membres de la Casa Osborne- valorava especialment que tingués aquest regust". El postre calia fer-lo en 45 minuts i "vam portar ja elements preparats, amb la pasta feta".
La recepta és completament nova, confessa Guasch, i es va inspirar en una estada a París, "una ciutat de gran tradició en pastisseria" que va fer el passat gener. A França, els 'eclair' tenen cada cop més presència en les postres. Va començar a incorporar-lo a l'assortiment de la pastisseria i va preparar una recepta especial per al concurs que el va portar, primer, a la final i després al premi. El van acompanyar a la final persones de Madrid, Galícia, Itàlia, Mèxic o Girona. El jurat, format per Pere Camps, president, Alberto Ruiz, de Dulcypas, Antonio Guillén, el conegut professional Paco Torreblanca, Anthony Rey, que era guanyador de l'anterior edición, i com a secretari Antoni Bellart, va estar molt gratament sorprès per l'acabat final.
La victòria significa 2.000 euros per a l'igualadí, que va dedicar el premi a la seva esposa i el seu fill. El guardó serà un estímul més per a un jove que ja ha recorregut molt i té molt camí per endavant en el camp de la pastisseria, amb Darwin o sense.
Prego que els lectors disculpin les errades ortografiques del meu comentari. No soc el Pompeu Fabra i la ”matinada” i l alegria m en trait.
En tot cas crec k kedava ben entenrdor.
Bon dia... Llegir més tot el dia per tothom.
Gracies els nostres pastisses Igualada es una de les ciutats mes dolces del Mon. Felicitats i felkicitacions Josep que faig extensiu a les teves germanes que son els teus angels protectors. Preparan... Llegir més una dotsena per el Diumenge.i una ampolla d anis del Mono...k un gotet el posare en els peus de porc amb panses prunes i pinyons i xocolata que preparaba la meva mare . Un altre espectacle gastronomic.
Eduard
Igualada
23 de maig 2015.09:46h
Felicitats Josep Mª, i també a les teves germanes, pel premi i també per la brillant trajectòria de la Pastisseria Targarona.
De ben segur que els teus pares, Montserrat i Josep, i avis,... Llegir més Antonieta i Paco, des de allà a on siguin estaràn orgullosos de com s’ha mantingut, i millorat, la qualitat de la tradició familiar, i a la qual segurament ens afegim la gran majoria de treballadors, inclosos els repartidors, i clients al llarg de la seva ja dilatada història.