//Plugins sense CDN ?>
Aquest és el pacient que més temps ha estat ingressat per coronavirus en una unitat de cures intensives de tot l'estat, 172 dies. Ara, serà traslladat a l'Institut Guttman per continuar la recuperació.
Molt bones notícies, una finestra d'esperança davant una tardor que es preveu difícil. Aquest dijous, es donava d'alta de la UCI de l'Hospital d'Igualada, l'Àngel, TCAI (tècnic en cures auxiliars d'infermeria i de la mateixa Unitat de l'Hospital d'Igualada) i que va ser uns dels primers afectats per la pandèmia del coronavirus i que va arribar a un estat molt greu.
Aquesta persona va ingressar a la UCI a les 2:40 de la matinada del dilluns 16 de marc amb insuficiència respiratòria greu secundària a pneumònia bilateral COVID-19. Al llarg d'aquests cent setanta-dos dies, l'Àngel ha presentat múltiples complicacions i molt greus presentant, entre d'altres: coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d'hemodiàlisi, sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal, etc. I és per això que en moltes ocasions es temés per la seva vida.
El doctor Santi Abreu, Cap del Servei d'Anestesiologia i Medicina intensiva, el descriu com "un dels nostres, no sols és un treballador de centre, sinó que és auxiliar de l'UCI des de fa més de 20 anys. És protector amb els seus, treballador, sempre amb bon humor, aficionat a les sèries, a la bona taula i sobretot a la seva família. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble. Més que un Àngel és com l'au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions".
Tot el personal de l'hospital s'interessaven per ell diàriament: "després dels comentaris de com estava la situació de la pandèmia al centre, venia la pregunta: i l'Àngel, com està?". El CSA ressalta "la gran implicació i dedicació de tot el personal de Servei d'UCI i Anestèsia de l'hospital, de tot el personal d'infermeria, TCAIS, neteja de la unitat de cures intensives, de farmàcia, de l'equip d'infeccioses, de cardiologia, de pneumologia, nefrologia, fisioteràpia, dels directius i tots els companys, tots, en un sol vaixell ajudant, no sols a l'Àngels, sinó a tots els pacients ingressats per aquesta malaltia."
Subratllen que "sortir de la unitat és gràcies a la lluita de l'Àngel, però sobretot a la d'aquest equip que amb gran qualitat humana i professional s'esforça, dia a dia, per donar la millor atenció possible als pacients". També la seva família, "sempre present, ha estat un pilar fonamental per a la seva recuperació. L'Assun, la seva companya de vida, que no ha faltat ni un sol dia, sempre amb ell parlant-li, donant-li suport, animant a les dures sessions de fisioteràpia com si es tractés d'una entrenadora olímpica. Les seves filles i néts que, tant de forma presencial com des de la distància, li han donat forces per seguir lluitant dia a dia han estat, sense cap dubte, l'estímul més gran per guanyar aquesta batalla."
Ara mateix, els òrgans interns del pacient "funcionen amb normalitat, necessita un mínim suport d'oxigen. No obstant això, aquest llarg procés ha minvat molt els seus músculs; li queda un llarg recorregut de recuperació on reeducar el seu cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intensiu i és per això que el traslladen a l'Institut Guttmann, especialitzat en rehabilitació intensiva, i on esperem que el seu treball diari i la seva gran força de voluntat, li permetin recuperar-se en el menor temps possible."
És un cas "excepcional, perquè aquestes estades tan llargues a una UCI no són habituals i el pronòstic de recuperació dels pacients disminueix amb cada dia. És per això que des del nostre centre volem fer arribar el missatge a la població de mantenir totes les precaucions i mesures de protecció que dicten les autoritats sanitàries. El virus està entre nosaltres i la millor manera de lluitar contra ell és no infectant-nos."