TORNAR

La Llacuna celebra la devoció a Sant Magí amb una exposició del 22 al 29 d'agost

L’activitat s’emmarca en el projecte itinerant “Sant Magí 2020: El miracle de l’aigua” i que farà estada a La Llacuna

gent
Dilluns, 17 agost 2020. 16:04. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'exposició “Sant Magí, el miracle de l’aigua” posarà en context les tradicions, el patrimoni, la natura i els aplecs de Sant Magí, on hi han participat també els veïns de la Brufaganya. Precedirà la inauguració la presentació del llibre de Montse Rumbua “500 anys de la vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns”

PUBLICITAT

L’exposició itinerant “Sant Magí, el miracle de l’aigua” estarà a La Llacuna del 22 al 29 d’agost. La sala annexa a l’església de Santa Maria de La Llacuna acollirà els plafons on s’expliquen Aplecs, Natura, Tradicions, Patrimoni i també, aquelles fotografies i objectes que els veïns i veïnes de la Brufaganya han volgut compartir.
El dissabte 22 d’agost tindrà lloc la inauguració, però prèviament a les 19.30h a la plaça Major es realitzarà  la presentació del llibre de Montse Rumbau “500 anys de la vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns” que anirà a càrrec de Josep Torelló. Seguidament tindrà lloc la inauguració pròpiament de l’exposició i passi de l’audiovisual i vídeo.
Una mostra de la devoció de La Llacuna pel sant és la participació en les dates senyalades com el 19 d’agost, diada de Sant magí, en la que es va buscar aigua de les fonts de Sant Magí de Brufaganya per repartir-la entre els veïns i també, la participació de la Llacuna a la festa grossa al Santuari de Sant Magí de la Brufaganya al setembre, quan es celebra l’Aplec.  
“Sant Magí, el miracle de l’aigua” és una de les principals activitats previstes per al projecte “Sant Magí 2020”, una exposició itinerant finançada amb subvencions concedides per la Diputació de Tarragona. La mostra consta de set grans plafons on s’expliquen els diferents temes del projecte “Sant Magí 2020. El miracle de l’aigua”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.