TORNAR
PUBLICITAT

La XV Festa de la Ratafia reuneix a un centenar de persones

El local del Barri de Xauxa i el Casal Popular acullen una festa que acaba amb un concert de ’reggae’

gent
Dimarts, 19 novembre 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La festa de la cultura ratafiaire va revalidar el seu èxit a Igualada. Un total de 32 ratafies van concórrer a la competició i quedava com a primera la presentada per Montserrat Ribé. 

El tast de la ratafia, el moment més esperatEl Local de Xauxa quedava petit aquest dissabte, per acollir els més 100 comensals que van compartir el dinar ratafiaire. Aquesta és ja una de les cites més emblemàtiques de la Festa de la Ratafia que sumava aquest 2019 la XVa edició. Després d'un migdia animat, on els protagonistes van ser una trentena d'infants que van participar del contacontes i d'un taller de tardor, més de 70 racions de botifarra i peus de porc amb salsa de ratafia i una quarantena de plats de paella vegetariana van omplir les taules del local.

Es va seguir amb el tradicional bingo de sobretaula i després les activitats van desplaçar-se cap al Casal Popular El Foment, on Jaume Piquer (Jimmi), va oferir una xerrada sobre 'Les begudes de la terra, una altra manera de descobrir país'. Rondaven les 8 del vespre quan va tenir lloc l'entrega dels premis del XVè concurs de Ratafia de l'Anoia.

Hi havia 32 ratafies per triar. El primer premi va ser per Montserrat Ribé Aribau, qui va rebre el quadre d'enguany pintat per Jordi Sanahuja. El segon premi, un lot de vins d'Igualavins, va ser per a Glòria Morgades i el tercer guardó, per Pol Tarrida, consistent en un lot de cerveses artesanes del Celler Cal Figueres. La cirereta del concurs va ser, com cada any, el tast popular de les ratafies casolanes que va afavorir interessants converses sobre plantes, aromes i petits secrets entre els elaboradors de ratafia.

Restava, per a la mitjanit, el concert del conjunt Jam Jamaica & Paul Carter va posar el punt i final a un dia molt intens, de ratafia, de tradició, de festa i de cultura catalanes, una cita que consolidava els 15 anys dels Amics de la Ratafia de l'Anoia, l'associació que cada any promou, a l'estiu, la recollida d'herbes per elaborar la ratafia i que cada novembre celebra la seva festa anual. L'associació va un agraïment especial als col·laboradors d'aquesta edició: el Casal Popular El Foment, el local del Barri de Xauxa, l'artista Jordi SanahujaIgualavins, Cal Maginet i el Celler Cal Figueres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.