Dijous, 13/10/2011
1031 lectures

Ajudeu-me, he ficat la pota

Imagino que amb poc temps i amb el cap ple de cabòries, apel·lo a la vostra paciència, perquè m’ajudeu a posar-me altre cop en el camí, ja que porto uns dies una mica descentrada i necessito escalf. Tot i que em dedico des de fa uns quants anys al periodisme i que sempre l’intento exercir de la millor de les maneres possibles –l’ofici ja està prou maltractat en l’actual conjuntura- l’altre dia vaig ficar la pota de forma considerable i volent que en quedi constància, també demano que obrim junts un debat.

Vaig anar a una roda de premsa de presentació d’una nova obra de teatre i els seus responsables ens van explicar que es tractava de l’únic text escrit per la noruega Josephine P.Hey, titulat 'Entrevista amb un vampir que al final va resultar que potser no ho era tant'.

En vam estar parlant una bona estona; vam preguntar si tenia alguna cosa a veure amb la pel·lícula de Tom Cruise i Brad Pitt; ens van dir que feia riure i que només l’interpretaven dos actors, un home i una dona.

En acabar, vaig arribar a la redacció i, sense encomanar-me a Déu i al senyor Google, vaig fer la meva crònica de com havia anat tot i, sense ni rumiar-ho, vaig destacar a les primeres línies –en una peça que es va poder llegir a tot l’Estat- que el públic veuria sobre l’escenari l’únic text escrit per Josephine P.Hey, que va tenir molt èxit a finals dels anys trenta.

Tan ample, vaig acabar jornada laboral i vaig dormir tota la nit d’una tirada. A l’endemà al matí, em trucava amb, dècimes de febre i veu de preocupació, el cap de premsa d’on es representarà aquesta obra per dir-me que la Hey mai va existir i que era una broma de la companyia que representarà l’obra.

La Josephine és un personatge imaginari, cosa que tampoc no sabia ell, i, per tant, ens va demanar disculpes a tots els periodistes que vam anar a la roda de premsa per haver-nos donat un dossier amb una ressenya de l’escriptora, on, fins i tot, s’indicava que el seu èxit va decaure amb la Segona Guerra Mundial.

Vaig fer bé fiant-me del que em van donar per escrit i van explicar oralment els artífexs de la peça teatral? M’hauria d’haver submergit a la xarxa a la recerca de més dades sobre la falsa escriptora? Ens hem de creure tot el que ens diuen? Necessito ajuda, ja ho veieu.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.