//Plugins sense CDN ?>
Tots els polítics saben que els nens són un recurs genial per captar l’atenció. Quan passegen pel carrer en campanya electoral, s’afanyen a fer tonteries al primer nen que troben o a agafar-lo a coll amb l’esperança que la càmera capti el moment. Tots sabem que aquesta efusivitat no és, per norma, directament proporcional amb el seu compromís amb l’atenció a la infància, i no tenen gaires miraments a l’hora d’aprovar lleis educatives que incrementen el percentatge de fracàs escolar, per posar un exemple.
Per això, després que la diputada de Podemos Carolina Bescansa hagi dut el seu fill de pocs mesos al Congrés per obrir el debat sobre la conciliació, han estat molts els qui l’han aplaudit mentre que d’altres –també algunes dones- li han saltat al coll acusant-la del que en diuen "postureig”, li han criticat que utilitzi la criatura o han denunciat que, a diferència de la majoria d’empreses, el Congrés té llar d'infants.
Les xarxes han bullit de comentaris en un debat molt polaritzat, perquè és innegable que la necessitat de conciliar la vida familiar i la professional afecta a molts. Vivim en un país on les lleis no afavoreixen que ni les dones ni els homes que ho vulguin puguin treballar i fer vida de família a la vegada, i menys quan es tenen nens petits. De fet, ni tan sols es contempla la possibilitat que sigui el pare qui vulgui criar el seu fill els primers mesos després de néixer.
Per sort hi ha algunes escletxes de llum. A més, les empreses que decideixen apostar pel benestar del personal s’adonen que així aconsegueixen una major implicació i rendiment dels treballadors. Desafortunadament, són una minoria.
Vivim en un país on les lleis són tan laxes que els empresaris amb menys escrúpols poden no renovar el contracte a treballadores pel simple fet d’estar embarassades o acomiadar-les encara que sigui amb indemnització. També són habituals les pressions a les empleades que acaben de ser mares perquè s’incorporin a la feina i a l’horari habitual el més aviat possible, així com el fet de no oferir ni respectar reduccions de jornada ni permisos de lactància. I les afectades callen per por a perdre la feina o per l’esperança de recuperar-la.
Es menysté la maternitat, la paternitat i la criança com si fos un tema menor o, encara més, com si fos l’excusa que busquen alguns pares i mares per treballar menys. És a dir, que els mateixos empresaris que cometen il·legalitats impunement emparats per la por a l’atur tenen la poca vergonya de penjar l’etiqueta de ganduls i poc professionals als qui reivindiquen els seus drets. Tot plegat demostra una falta de respecte absolut vers el treballador.
I l’escàndol és el fet de dur una criatura al Congrés? Està clar que fa falta alguna cosa més que sortides de to com aquesta perquè d'una vegada es posi remei a les il·legalitats flagrants que tenim al costat de casa. N'hi ha per triar i remenar. Si teniu estomac, us recomano la iniciativa #yonorenuncio que impulsa l’anomenat Club de malas madres.
I tot el que ens callem per tenir un sou mileurista i poder arribar a final de mes...i no ja com els nostres pares que treballant amb esforç podien tenir un raconet per als petits somnis...
Això... Llegir més si, volem ser Europa...i no tenim ni una desena part de les ajudes que tenen els altres països europeus en temes de criança familiar...(baixes per maternitat d.un any amb el 100 * 100 del sou...per posar un exemple)
En fi me.n vaig a treballar que ja vaig tard!
Bon dia mares i pares treballadores!
I avis i àvies auxiliadors!! ????
Rosó!
Mollet
14 de gener 2016.09:22h
Molt interessant Eva!
Jo crec que el que va fer ahir la diputada era simple postureo, però si això ha de servir per posar el debat sobre la taula... què vols que et digui, a mi ja em va bé!
La... Llegir més veritat és que tots els pares i mares necessitem una conciliació de veritat, no de paraula. La possibilitat de reduir-te la jornada, està clar que amb una reducció de sou proporcional, no n’hi ha prou. Podríem començar per adaptar els calendaris escolars als calendaris laborals perquè... si el conveni general dels treballadors diu que tenim 31 dies naturals de vacances a l’any, perquè a les escoles en fan més de tres mesos a l’any? Si algú té una solució per conciliar aquests períodes de vacances, per no parlar del dia a dia que es va trepejant com es pot, que m’ho expliqui! I que la solució no sigui pagar un casal, cangur o tirar d’avis siusplau... L’estat podria posar casals gratuïts a les escoles públiques al juliol, nadal i setmana santa no? Perquè jo en aquests períodes no deixo de pagar impostos...!
Salut!