Divendres, 12/1/2018
1466 lectures

“The Disaster Artist” de James Franco: Cinefàgia

El popular actor nord-americà James Franco dirigeix, produeix i interpreta el divertit film ‘The Disaster Artist’ servint-se de la figura del cineasta Tommy Wiseau, cineasta d’origen incert i d’edat dubtosa, responsable de la calamitosa pel·lícula ‘The Room’ (2003) que, no obstant, ha esdevingut un títol de culte des de la seva estrena. ‘The Disaster Artist’, Conxa d’Or del 65 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, porta a la pantalla la rauxa descontrolada de fer cinema d’aquest cineasta debutant, absolutament mancat de preparació ni talent, i amb moltes ínfules de director.

Es tracta d’un film cinèfil que es nodreix de la intrahistòria del cinema recent a partir del text autobiogràfic de l’actor Greg Sestero, coescrit amb Tom Bissell. James Franco ressegueix aquí el camí traçat per un altre film essencial sobre pèssims directors i les seves desgraciades pel·lícules, cas de Tim Burton amb el seu film homenatge al cineasta ‘Ed Wood’ (1994)

En el seu primer tram, ‘The Disaster Artist’ és una pel·lícula d’amics que intenten obrir-se camí artístic com a actors en el món teatral. Quan l’èxit no els somriu, el film es transforma aleshores en cinema dins del cinema, ja que ambdós enfilen el camí de Los Angeles per conquerir la meca del cinema. A partir d’aquí la pel·lícula s’encomana de l’elogiós amor pel cinema i transmet tot l’entusiasme, les ganes i la il·lusió de dur a bon port els somnis més anhelats, rodar una pel·lícula.

La pel·lícula de James Franco descriu la irrupció d’uns outsiders en els engranatges de Hollywood i com aquest camí a la glòria els porta al fracàs. Durant el procés del rodatge de ‘The Room’ és quan el film aconsegueix els seus millors moments. Buscant el màxim mimetisme, copiant escenes i calcant moments, s’assoleixen els instants més tronxants, posant al descobert la ineptitud d’un maldestre Wisseau tan com a cineasta i com a actor.

Ens trobem enfront d’una ben recomanable comèdia que compta amb un treball esplèndid del mateix James Franco, que tot i que sobreactuat en alguns moments, resulta perfecte en el seu accent mancat de registres dramàtics així com en els nefands atributs interpretatius de Wisseau. En aquesta simpàtica cinta de personatges tan patètics com entranyables, James Franco està acompanyat en el repartiment pel seu propi germà, Dave Franco, en el paper del coprotagonista, actor i amic de Tommy, Greg Sistero.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.