Dimecres, 10/6/2015
3774 lectures

La passió de Josep Miserachs

Igualada ha perdut un home apassionat. Així és com definiria en Josep Miserachs, un home que vivia les coses amb intensitat fruit d’un compromís ferm amb tot allò que creia i feia. Un home que no deixava indiferent a ningú amb aquella transcendència amb la qual parlava, tant era si es tractava d’explicar el concert del proper cap de setmana com de fer un debat al Ple Municipal, o tant si havia de parlar del Rec, dels horts urbans, del Fineart o del Mercat Municipal la Masuca. Darrere de cada anunci, darrere de cada posicionament, darrere de cada conversa sobre la política local, darrere de cada tuit exterioritzant pensaments o darrere de cada missatge enviat valorant entrevistes o articles de manera afable, hi havia passió. I només cal recordar les seves paraules per trobar la manera de palpar-la.

Passió per Igualada. “Un té una sensació d’orgull i de pertinença a la ciutat, no per chouvinisme ni per mirar-nos al melic, sinó que un té aquella sensació  que Igualada és una bona ciutat, una ciutat xula, on  passen coses; una ciutat que remunta, que està envigorida i que ens estimem”.

Passió per la cultura. “La cultura que es fa a Igualada és tan important com la que es fa a Barcelona, Londres o Nova York. Igualada s’ha hagut de reinventar des de la crisi més profunda però una ciutat amb més de 500 entitats és una ciutat imparable. Tenim una ciutat que, gràcies a Déu, és cultura”.

Passió per la política. Regidor de l’Ajuntament durant tres mandats, dos al govern en dues etapes diferents, i també pas per la presidència del Consell Comarcal. Una política d’arrel cristiana entesa, doncs, des de l’humanisme. “Aquest cap de setmana Itàlia ha rescatat 5.000 persones al Mediterrani. I quasi no és ni notícia, ni un peu de pàgina. Fins quan? Malgrat tot, la idea d'una Europa basada en pau, benestar i humanisme ens continua essent imprescindible”.

Passió per Catalunya. “Catalunya és un país normal però no és un país normalitzat. Un país que regala flors i llibres i que fa de la seva llengua la seva raó de ser i un país que és amant del civisme i de la democràcia, és un país imparable”.

Amb el record del dia de Sant Jordi quan, amb el sol ponent-se i tenyint la plaça Cal Font, ell passejava content i orgullós de veure una ciutat bolcada al carrer i que comprava llibres, no cal afegir cap més paraula que les seves: “M’agradaria que la gent pensés que Igualada és una ciutat que val la pena estimar-se”.

Moltes gràcies per la teva passió, Josep.

2 Comentaris

I

Isabel

igualada

10 de juny 2015.10:48h

Respondre

Un bon article. Aixi era el Josep, un home apassionat per la seva terra, la seva ciutat la seva gent, la musica, la literatura, per la cultura en majuscules. Un home compromés. Ens ha deixat un... Llegir més llisto molt alt. El trobarem a faltar.

J

Jordi Mestre Costas

Igualada

10 de juny 2015.07:26h

Respondre

Un excel·lent article en homenatge a una persona que s’ho mereixia, simplement utilitzant les mateixes paraules i frases de l’homenatjat, resum del seu pensament.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.