Divendres, 30/10/2015
1900 lectures

Balneari Maldà

L'última crítica que vaig escriure per a aquest diari era sobre una obra dura, molt dura basada en fets reals. Avui faré això que ara en diem un canvi de pantalla i escriuré d'una absolutament diferent: divertida, molt divertida en la qual el que més s'acosta a la realitat és res: Balneari Maldà.

Començaré per dir que El Maldà és un petit teatre de Barcelona situat al carrer del Pi al primer pis del Palau Maldà, un edifici del segle XVII. Allà s'hi fan obres de petit format i m'atreveixo a dir que generalment de qualitat. Anem, doncs, a prendre les aigües (?) a aquest establiment.

Per començar el plantejament ja no és l'habitual; la peça només s'hi representa una vegada a la setmana, el dilluns, dia habitualment sense teatre, i tres actrius i dos actors ens fan una demostració del millor teatre de cabaret que funciona més o menys per sketchs on surten una pila de personatges, alguns més estrafolaris que d'altres (normal, normal, potser cap) interpretats per tres actrius i dos actors, vestits de vegades de carrer i de vegades disfressats. Els seus papers poden durar entre minuts i segons. No penso explicar ni un sol gag perquè els espatllaria, però us asseguro que són tots molt divertits, a més els que han fet la dramatúrgia han utilitzat una tècnica que funciona (per al meu gust) molt bé: el leimotiv, que es repeteix i repeteix, creant expectatives.

Els cinc actors: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Jordi Llovet i Laura Pau, tots en estat de gràcia, claven els papers, i canten i ballen i fan el ruc, i es disfressen i ens enganyen i... Són uns excel·lents actors que dominen l'expressió corporal i la facial a la perfecció. Ni un sol moment deixa  d'haver-hi rialles al llarg de la representació i no hi ha ni un sol moment en què hi hagi una barroeria. Els autors és com si haguessin fet puntes de coixí utilitzant fil de conya en comptes de cotó merceritzat de Cal Perico. La direcció d'Adrià Aubert és precisa i controlada en tot moment.

Us recomano que aneu a fer hora i quart de balneari al Maldà, molt millor que anar a un Spa, i a més no et fan posar casquet de bany, però això sí, encarregueu les entrades abans que sempre està ple.

Altres articles de Josep M. Ribaudí

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.