Divendres, 15/6/2018
1866 lectures

Aquí i allà

Aquest cop vull enganxar aquí, simplement, quatre línies a mode de reflexió sobre una vivència personal que encara tinc a flor de pell.

He tingut la sort de poder visitar la seu de Google a Califòrnia, a Mountain View, un nom prou eloqüent tractant-se d'una de les empreses més dinàmiques i emblemàtiques del nou món TIC. Com a professional que em considero del sector, el meu interès més gran era veure de prop i tractar d'entendre el per què d'un fenomen de creixement tan potent.

Què ha fet diferent aquesta i altres empreses de Silicon Valley, comparat sobretot amb el nostre entorn i maneres de fer? Moltes coses m'han cridat l'atenció, tantes que més que analitzar-les en profunditat crec que val la pena transmetre'n les sensacions. Sensacions com la percepció d'un espai amable, proper a la natura, obert i ple de detalls encaminats al confort, la convivència i interacció entre persones, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, la conciliació familiar i laboral, i fins i tot la diversió. Deu ser la suma de tot això que provoca l'altra gran sensació que de ben segur és el fonament de l'èxit de l'empresa: la immensa creativitat que s'hi respira. Sense creativitat no hi ha innovació, i quin és el motor de la tecnologia sinó la innovació?

Torno de la visita amb un somriure que revela la satisfacció d'haver-la fet. Crec que ho entenc una mica més. No sé si en el nostre entorn es poden reproduir aquelles condicions, però si més no, ara crec saber una mica més quin hauria de ser el camí per fer-ho.

1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

16 de juny 2018.19:45h

Respondre

Com deia en Sala-Martín el dimarts passat a l’Ateneu, als Estats Units es valora el talent i el benestar / felicitat, aquí en aquest país dissortadament es valora més el futbol (i, al meu... Llegir més parer, només les grans estrelles del futbol ... perquè el futbol femení o la resta d’esports queden a ultimíssim terme,... no diguem doncs la investigació R+D ) :-(

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.