Dimecres, 5/12/2012
987 lectures

Catalunya 2020

Més val que tots mirem cap el futur i pensem en ell, que no pas ens parem a pensar què passa al nostre voltant i ens submergim en un espiral negatiu que ens arrossegui a la depressió. Tots els sectors productius proven de rumiar fórmules per sortir del pou i superar aquesta negra etapa que sembla no tenir fi.

Sentia avui uns comentaris sobre la necessitat imperiosa d’impulsar el sector industrial com a pilar de l’economia... seguit d’altres que confiaven en el sector turisme i, més tard, els últims en el sector serveis en general, evidenciant la profunda crisi en els sectors manufacturers en general. No ho demostrem massa, però tots estem desitjant veure alguna llum d’esperança, ben aviat.

El sector de les tecnologies de la informació i comunicació no és un cas aïllat. De fet, ja fa molt temps que se’l creu un possible tractor futur de l’economia i, en aquest sentit, el govern està apostant fort (bé, tan fort com pot) per aconseguir que ho sigui.

En aquest sentit, existeix un projecte anomenat iDigital que pretén ser l’agenda digital de Catalunya en vistes a l’any 2020. Usant una frase molt de moda a l’actualitat, l’iDigital és el full de ruta per dur Catalunya, al 2020, a un nivell de tecnificació en diversos àmbits que sigui tangible per part de ciutadans i empreses i, a més, es trobi alineat amb el conjunt dels plans europeus dels països més avançats per al 2020.

A l’actualitat, Catalunya es troba tancant el grup de les 20 euroregions més ben posicionades d’un grup de 269. Els elements valorats per arribar-se a posicionar en aquest rànquing inclouen, per exemple, el número de llars connectades a la xarxa, la disponibilitat d’equipaments i serveis per les empreses, els serveis de banda ampla...

Realment, es tracta d’un posicionament més que respectable i que, precisament, iDigital té com a objectiu al 2020 aconseguir que el nostre país es situï entre les 10 primeres posicions. Per això, les TIC han de convertir-se en un element estratègic per a reactivar l’economia. Aquesta és la idea.

L’agenda contempla diferents eixos, com són la competitivitat empresarial, la ciutadania digital, la seguretat, les infraestructures, l’administració digital, la innovació i l’emprenedoria... És dir, s’inclouen en ella tots els aspectes de la societat i es pretén revolucionar-los per aconseguir aquesta fita i el posicionament capdavanter de la societat Catalana a Europa. Us recomano visitar el seu lloc Web, molt interessant.

Cal que us remarqui, sobretot als que sou de la comarca de l’Anoia, que això no és una cosa que hageu de veure “des del balcó”. Les TIC de la nostra ciutat i comarca són actualment un sector potent i tingut en compte per part de les administracions, no només locals, que aporta un valor important a nivell de xifres d’ocupació i facturació, gens despreciable.

Poseu-vos a punt, doncs, per aquesta fita que arribarà més aviat del que sembla, ja que el camí ja l’estem caminant sense adonar-nos-en, en el dia a dia. Tan de bo pugui fer-se realitat i s’assoleixin els objectius marcats. I si no és en aquest sector, en qualsevol! Tots necessitem una mica d’optimisme i de perspectives de futur.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.