Dilluns, 11/4/2016
1474 lectures

Els Hostalets com a proposta

Trobo apassionant el món del city marqueting, la lluita de totes les ciutats del món a l’era digital per crear una marca, generar prestigi de ciutat o territori i atraure, així, turisme, talent i inversions.

En aquesta cursa per posicionar-se, per ocupar un espai des del qual vendre singularitat, algunes ciutats se n’han sortit més bé que altres; al món i també a Catalunya. A Igualada el debat està sobre la taula des de fa temps, tots hi hem donat voltes sense arribar enlloc, i el gestor cultural Pau Llacuna fins i tot va fer una proposta concreta fa uns mesos en una edició de paper d’aquest diari. El debat, però, segueix viu i molt lluny d’estar resolt.

Potser -és només una intuïció- el problema és l’obsessió dels igualadins per crear una marca de ciutat, en lloc de saber obrir el focus i entendre l’Anoia com un territori compartit que té singularitats excepcionals. Al meu entrendre, la més excepcional de totes és la traça que ha deixat el paleolític a la zona de Capellades i d’Els Hostalets de Pierola, que com a municipi ja estan començant a explotar. La inauguració fa poques setmanes de les P@leo_Rutes que permeten situar-se en el mateix entorn fa 12 milions d’anys amb l’ajuda de la tecnologia és un pas endavant importantíssim no només per la divulgació de la història de la humanitat sinó per a l’atractiu turístic de l’Anoia.

Si no hem estat capaços de trobar encara el que ens uneix avui, siguem capaços almenys de veure el que ens ha unit. Expliquem-nos al món a partir del nostre passat, de la història comuna, que esdevé un referent per al món sencer, que ens permet explicar-nos com a territori però també com a civilització.

Parlo d’aquella època de quan encara no existien les divisions administratives per termes municipals, ni les batalletes de campanar a quatre anys vista, de quan érem una sola comunitat sense debats filosòfics sobre sentiments de pertinença. Potser ara aquells homes ens estan donant una lliçó de futur; aprofitem-la, encara que sigui en nom del màrqueting.

1 Comentaris

j

jre

conca d odena

11 d'abril 2016.07:35h

Respondre

M@rina això i així es Catalunya individualiste i exclouen. Centralista el màxim . Que no. sap compartir i així ens anirà. Dependents sempre. Bon dia.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.