Diumenge, 17/5/2009
789 lectures

Renovar-se o morir?

No sóc partidari de fer canvis perquè toca, perquè és moda o perquè sí, sense cap més explicació. Però estic totalment a favor d'aquells canvis que s'han de realitzar per renovar-se i per modernitzar qualsevol cosa, en aquest cas un esport.

Fa una colla d'anys que l'hoquei patins s'havia convertit en un esport molt físic on la duresa i la bona preparació física eren molt més importants que la tècnica individual que podia tenir un determinat jugador que era conscient que amb una falta s'acabaven les seves opcions de fer una bona jugada. Amb molts partits amb absència de gols perquè els tècnics valoren més un resultat que no pas un nivell de joc, estava clar que calia innovar.

Un grup de tècnics espanyols, italians i portuguesos amb el paraigües de les seves respectives federacions es van posar a treball per intentar dinamitzar l'hoquei patins per poder tornar a ser aquell esport viu, ràpid, vibrant i elèctric que aplegava a milers i milers d'espectadors en directe i també en les retransmissions televisives.

Aquests canvis que es pensen introduir seran tota una realitat a partir de la propera temporada i per això fa dies que treballen perquè tots els implicats:  jugadors, tècnics, àrbitres, periodistes i afeccionats tinguem consciència i ens comencem a familiaritzar amb les noves normes. Lloret de Mar ha estat l'escenari aquest cap de setmana d'un torneig quadrangular on hi han participat el Proinosa Igualada, el Lloret, el Blanes i el Voltregà.

Els resultats dels partits han estat molt més abultats, molts més gols. L'Igualada va guanyar al Blanes per 6 a 1 i el Lloret al Voltregà per 12 a 3, mentre que ahir diumenge el Blanes va guanyar al Voltregà per 6 a 2 i el Lloret i l'Igualada van empatar a sis gols. Però només els gols que és la salsa de qualsevol esport és important. Amb l'aplicació de les noves regles el joc és més ràpid, més viu, hi ha més ocasions de gol, pràcticament no hi ha faltes, hi ha menys duresa, menys agressivitat, menys interrupcions del joc i els partits duren com a màxim una hora i quinze minuts. Ara el producte es pot tornar a vendre a les televisions.

Ja ho dien els savis. Renovar-se o morir. Benvinguda renovació i que sigui un gran pas endavant per l'hoquei patins.

 

Altres articles de Manel Burón

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.