Decàleg del perfecte professor mediocre

1. Fes-te l’ofès quan et diguin que tens tres mesos de vacances a l’estiu; insisteix, amb vehemència, que només en tens dos.

2. Estigues imbuït per la síndrome de Jorge Manrique: «cualquier tiempo pasado fue mejor». En cas de dubte, consulta la teva memòria sobre quan feies classes a BUP i COU. Allò era Harvard, però a comarques.

3. Fes creure als teus alumnes que tu abans eres com ells —en versió millorada, òbviament—, però que ells mai arribaran a ser com tu.

4. No et preguntis mai què pots fer tu per la teva escola, sinó què pot fer la teva escola per tu.

5. Sigues un nietzscheà orgullós: les teves classes, minut a minut, han de ser l’etern retorn del mateix.

6. Menysprea tot allò que provingui del món anglosaxó, així podràs tapar la teva lamentable pronúncia anglesa.

7. Fes servir sempre PowerPoint a totes les teves presentacions a classe: t’evitarà haver de mirar els teus alumnes als ulls.

8. Aixeca sempre, sempre!, la cella esquerra en qualsevol reunió d’equip docent, d’avaluació o de claustre de professors.

9. No memoritzis mai el nom de pila dels conserges del teu centre. No s’ho valen…

10. Els teus alumnes són, concentrats a l’aula, la suma del Dr. No, Mourinho, Salieri, el Pequeño Nicolás, els sogres, el Claudi de La Riera, Dràcula, Stalin, Hitler, Bin Laden i el fill tamboriler del veí del costat. Si tu ets Sherlock Holmes, ells són Moriarty. Elemental, estimat Mediocre.

Altres articles de Martín Patrocinio

7 Comentaris

J

Jesús

Nazaret

18 de febrer 2015.23:41h

Respondre

Veig que hi ha profes que no arriben ni a mediocres, almenys en sentit de l’humor i autocrítica. I ho dic jo a qui anomenaven ”Mestre”

M

Martín Patrocinio

19 de febrer 2015.09:23h

Agraeixo la teva crítica, estimat Jesús de Natzaret. No hi ha millor autocrítica, però, que aquella s’atura a pensar quins són els defectes de la nostra professió, sense que jo n’estigui... Llegir més exclòs, naturalment. I el teu anonimat diu molt de la teva persona. Per cert, et falta posar el punt i final al teu comentari, amic. Deformació professional, en diuen alguns. Ets exquisidament amable. Una salutació cordial, malgrat tot.

P

Patufet

Sota una col

18 de febrer 2015.16:29h

Respondre

Amb un decàleg has fet curt, ja pots seguir que he rigut de valent. Pots parlar sobre la manca de cintura, nul·la comprensió de la ironia, corporativisme... en fi que hi ha tema per un assaig! ... Llegir més ;)

M

Montserrat Díez vilarrubias

Igualada

18 de febrer 2015.14:15h

Respondre

Insisteixo en que no m’ha ofès i, no, no el conec el company Patrocinio però és evident que es dedica a l’ensenyament... Només volia dir que, la roba bruta, millor rentar-la a casa...

M

Martín Patrocinio

18 de febrer 2015.16:04h

Estimada Montserrat,
És obvi que tothom és Charlie Hebdo, excepte quan ens toca a nosaltres posar-nos davant del mirall de la sàtira.
Una salutació.

M

Moriarty

Igualada

18 de febrer 2015.09:23h

Respondre

Amiga Montserrat, has entès alguna cosa del text?

En Martín Patrocinio TAMBÉ és professor i es dedica a la docència des de fa anys.

En cap cas penso que t’hagués d’ofendre el seu... Llegir més text, ara bé, si creus que us perjudica és encara millor! Perquè llavors no fas res més que demostrar la mediocricitat existent.

Gràcies a tots per tant excel·lents paraules.

M

Montserrat Díez Vilarrubias

Igualada

18 de febrer 2015.08:31h

Respondre

Que ocurrent que ets! i quina gràcia que tens, tu!! Deixa’m dir-te, però, que als que ens dediquem, ni que sigui mediocrement, a l’ensenyament (sóc professora de música, més mediocre que... Llegir més això...), la teva crítica no ens ofèn (estem més que acostumats) però ens perjudica molt. D’una banda ens comparen amb Finlàndia (un altre clima, una altra tradició...) i d’altra banda ens redacten (amb molta gràcia, caram noi!) un decàleg...

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.