TORNAR

Capellades aprova donar suport a les entitats que promoguin una consulta popular sobre la independència

'Creiem en la democràcia'

politica
Dijous, 1 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple municipal d'aquesta nit celebrat a Capellades ha donat com a resultat, entre les diverses votacions, que han prosperat les dues mocions sobre el dret a l'autodeterminació i suport a la consulta que es va fer a Arenys amb tots els vots favorables dels regidors del consistori menys una abstenció, la del regidor del PSC. El que ha prosperat per unanimitat ha estat l'increment d'un 25% del preu de les quotes de la piscina per la gent de Capellades, i un 50% pels de fora.

El consistori capelladí

L'alcaldessa, Anna Mª Sànchez, ha explicat que després de debatre-ho molt, han arribat a un acord entre tots els grups polítics: un increment del 25% del preu de les quotes de la piscina pels residents a Capellades, i pels de fora del municipi un 50%. L'alcaldessa ha reiterat que el govern creu que 'no és una pujada suficient però entenem la situació actual'.

Davant aquest acord s'ha retirat la moció que hi havia prevista entrar al ple.

Així mateix ha afegit que també han parlat dels horaris i que s'ha acordat que s'obrirà totes les tardes, des de les 3 menys el divendres que s'obrirà de 4 a 9, i que s'obrirà 2 matins, el dimarts i el dijous. En aquest sentit ha afegit que pel desembre, tots els grups han pres el compromís de tornar-se a reunir per valorar com està anant, a nivell d'abonats i d'usuaris de matí, ja que en el cas que no n'hi hagi suficients (en torn de matí) a partir del gener es faria només horari de tarda.

'Creiem en la democràcia'

Les mocions que sí que han prosperat han estat dues: la del reconeixement del dret a l'autodeterminació i la de suport a la consulta popular d'Arenys de Munt.

En l'exposició de motius, tots els regidors han coincidit en què aquestes mocions representen un pas endavant dins la democràcia, una reafirmació del dret que tenen els ciutadans i les ciutadanes a decidir sobre la realitat del seu país. En aquest sentit, dins la coalició dels PSC i la regidora independent hi ha hagut una "escissió" ja que el regidor del PSC s'ha abstingut mentre que la regidora independent, repetint que 'crec en la democràcia' ha votat favorablement totes dues mocions.

Pel que fa a la moció de suport a la consulta popular d'Arenys, presentada per CiU, limportant acord previ amb el grup municipal d'ERC va propiciar que la moció inclogués un punt del grup republicà fet pel qual la moció presentada era avui conjunta. D'aquesta moció en destaca sobretot el punt d'incentivar a la societat civil a impulsar consultes populars però amb la implicació i el suport de l'ajuntament, dodant el recolzament que calgui 'sempre i quan surti de les entitats civils locals'.

Així mateix des del grup municipal de Vila de Capellades han instat a l'alcaldessa i a la resta de grups a prendre nota d'aquest pas endavant 'i estendre-ho a altres àmbits de la política local, perquè la ciutadania pugui participar d'altres decisions que es prenguin en el municipi, donant encara més importància a la paraula democràcia'.

En aquest ple també han prosperat, no sense un intens debat, l'aprovació dels plecs de clàusules administratives per contractar les obres d'execució de l'edifici de Dotació del Parc prehistòric i del Museu Neandertal de Catalunya en la seva primera fase.


3 Comentaris

m

marc

igd

1 d'octubre 2009.13:08h

Respondre

Socialistes i rectificar en una mateixa frase ?

n

nou anoiadiariaddicte

Capellades

1 d'octubre 2009.10:01h

Respondre

Sí, senyor -i senyora.
Felicitats, Esquerra, per arrossegar CiU a comprometre´s a recolzar aquestes iniciatives quan surtin a Capellades i no només a donar suport a Arenys i a criticar Espanya... Llegir més (que s’ho mereixen).
Felicitats, CiU, per acceptar. I benvinguts al club dels que volem més per al nostre país que el que CiU ha acceptat tots aquests anys de fer la viu-viu.
Felicitats, regidors del PSC, per demostrar tant amb el vot a favor com amb l’abstenció, que també entre vosaltres hi ha qui prefereix escoltar la veu del poble a la veu del partit.
I felicitats, moltes felicitats, anoiadiari.cat per recollir tan ràpid i tan bé com va anar. Tot plegat passava a quarts de dotze de la nit i aquest matí ja ho teníeu a punt. Chapeau per vosaltres!

E

Ester

Igualada

1 d'octubre 2009.08:17h

Respondre

Felicitats Capellades. Abstenció del PSC Capellades, coherent i Bufetada als PSC i ICV a Igualada. Quan rectificareu?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.