Dilluns, 2/5/2016
2086 lectures

Idiota, torna’m a votar

616 és un cap i cua, és la xifra de professionals de la política espanyola que viuen a esquenes del poble, amb uns ingressos mensuals de cinc a deu vegades el sou d’un votant espanyol. 350 al Congrés i 266 al Senat.

Vosaltres què feu quan porteu el cotxe al mecànic i després de pagar la factura corresponent, el voleu engegar i no fa ni soroll? I si compreu un forn i no passa dels 25º de temperatura? I si crideu el lampista per una fuita d’aigua i us inunda el pis? I si aneu al dentista i en lloc de treure-us el queixal del seny que no us deixa dormir us arrenca un ullal? I si pagueu la matrícula i sis mesos d’una acadèmia d’anglès i resulta que els professors només saben rus?

Si hi sou a temps, mireu de no pagar fins que el servei us satisfaci. També s’acostuma a canviar de proveïdor i a vegades es denuncia l'empresa i el professional per incompliment de contracte i manca d'ètica.

Les properes eleccions espanyoles ens costaran 160 milions d’euros, els sous dels polítics aquests darrers mesos haurà pujat uns 20 milions més. Mentre el país s’ensorra amb més d’un 20% d’aturats, un deute de gairebé un bilió i mig i uns fons de pensions dilapidat, els partits i polítics espanyols van cobrant i ens empatxen els mitjans de mentides, mentides i mentides.

Davant d’aquest panorama, a les nits somio que visc en un país que té una Constitució curta i clara amb molt poques lleis complementàries que serveixin per defensar el poble dels opressors, el gran capital i els seus peons: polítics i mitjans. Una Constitució que digui que qui no compleix la paraula donada ho ha de pagar, qui roba ha de restituir, qui menteix públicament, públicament ha de rectificar i qui perjudica el poble ha d’estar a la gàbia o a l’exili.

Aquests dies tornarem a sentir-nos humiliats quan veurem les mateixes cares, dels mateixos polítics, dels mateixos partits, pels mateixos mitjans, repetint-nos les mateixes mentides, robant-nos els mateixos sous i dient-nos altra vegada: IDIOTA, TORNA’M A VOTAR! Observarem com es barallen amb el mateix “i tu més”, per convèncer-nos que “l’altre encara més” i aconseguir que jo, l’idiota de torn, canviï de mentider, de partit i de mantingut.

El més fotut de tot plegat és que la situació té remei. Us juro que visc i convisc amb un poble de gent vinguda d’arreu, que vetlla una cultura, respecta una història i estima una llengua, uns costums, una manera franca de somriure. Cada dia em passejo entre gent treballadora amb qui comparteixo la majoria d'idees i gustos i que plegats estem disposats a fer qualsevol cosa per donar als nostres néts quelcom més que quatre cèntims al banc. El nostre testament vol ser l’acceptació de la diversitat en lloc de la “unitat” forçada, la multi-cultura enlloc de la “grandesa” de les armes i el cel i la mar en lloc de la “llibertat” de les presons i els codis penals.

I perquè entengueu el que vull dir us adjunto una llista de noms, que podria allargar, que vosaltres coneixeu i que també podríeu allargar encara més si feu l’esforç de mirar els ulls dels vostres conciutadans, companys de feina, família...

Alfred Bosch, Andreu Mas-Colell, Carles Puidemont, Carme Forcadell, Empar Moliner, Eudald Carbonell, Ferràn Torrent, Germà Bel, Germans Roca, Isabel Martí, Joan Massagué, Joan Ramon Laporte, Jordi Bassas, Josep Baselga, Josep Guardiola, Josep Ma Espinàs, Josep Ma Terricabras , Lluís Llach, Marta Rovira, Miquel Calzada, Oriol Junqueras, Quim Monzó, Rafel Nadal, Ramon Tremosa, Raül Romeva, Salvador Cardús, Santi Vidal, Sergi Pàmies, Valentí Fuster, Vicent Partal, Vicent Sanchis, Xavier Sala Martin...

Ben segur, estimat lector, que algun d’aquests noms no són sant de la teva devoció, però també és segur que n’hi podríem afegir uns quants milions més i, almenys jo, em jugaria la vida per aquest país.

Altres articles de Òscar Miró

5 Comentaris

o

oscar miro

santa cristina

5 de maig 2016.17:11h

Respondre

Benvolgut Joan X X, perdona que t’hagi confós amb en Joan ? ?. Tant l’un com l’altre signeu Joan i sou d’Igualada, que vols, pobre de mi!
Em dius que ”pretens desacreditar Espanya” .... Llegir més He repassat el meu escrit i no ho he trobat. Espanya, el seus ciutadans i la seva cultura m’enamoren. Soc molt critic amb els seus 500 anys d’imperi àrreu del mon i penso que alguns dels seus politics actuals son hereus convençuts seguidors d’aquest sistema. Nefast.
Critico tambe a qualsevol politic que en mig any no sigui capaç de pactar govern, sigui catala, castella o rus.
Critico que cobrin tot aquest temps un sou molt per sobre del de la majoria de ciutadans i despres del fracàs es tornin a presentar.
Critico la democràcia que no accepta votar llistes obertes, ni que le poble no pugui decidir lliurement el seu futur.
Critico que els partits es mantinguin amb. corrupteles i no ho facin dels seus socis. No tinc re contra els partits i el dret d’associació.
MAI, MAI, MAI defensaré ni he defensat l .abstencio. Votar, per a mi, es una obligació de qualsevol ciutadà que reclami els seus drets de ciutadania.
Quan parlo de independencia mai la condiciono al que facin els demés Estats del mon, crec que es un dret de qualsevol poble, i en el cas de Catalunya penso en motius històrics, culturals, lingüístics, econòmics i sentimentals. En tots i tots ells.
No em vull allargar mes, pero quedo amb el convenciment de que o jo no se escriure o potser em vas interpretar molt malament. Ah, referent a les Cup, simpatitzo totalment amb gran part de la seva ideologia, notant amb la seva estratègia.
Una abraçada. I per acabar et recomano la Constitució del Jutge Vidal

R

Roser Penyes

4 de maig 2016.09:10h

Respondre

Doncs sí, semblem idiones, perquè el que hauríem hagut de fer espanyols i catalans (i els partits de l’oposició, tots) durant aquests darrers quatre mesos és sortir al carrer bramant... Llegir més perquè els ’presidente’ es negava a donar explicacions al Congreso. On s’és vist això? Resultarà que Veneçuela i Brasil tenen més cultura democràtica ja que tenen més capacitat de promoure un’impeachment’ i se’n sortiran?
Si, talment semblem idiotes, però uns més que altres. Jo no votaré pas un partit de corruptes, i aquell que savent-ho, els voti, és perquè és tan corrupte com aquell.

o

oscar miro

santa cristina

4 de maig 2016.01:04h

Respondre

Estimat Joan X X, ja t’enyorava, feia dies que no em dedicaves cap lloança a un article. Tens raó, no en se pas gaire d’escriure. Fixat que fins i tot faig el ridícul! M’has fet pensar en... Llegir més un vell veí de Castellfollit que passejava per Manresa i tot de cop se li va escapar un pet força sorollós. Prop seu passaven un parell de senyores de bona família que van fer un xiscle i el van avergonyir. Ell, tot compungit, amb el mes cordial dels seus somriures, els va dir: ”Perdonin senyores, que potser els he tocat?”. Tanmateix jo et dic el mateix si el meu maldestre escrit t’ha tocat, ho sento no pensava pas amb gent tant erudita com tu quan l’escrivia.

J

Joan

Igualada

5 de maig 2016.09:34h

Estimat Òscar, ni molt menys estic criticant la teva forma d’escriure, ni ridiculitzo la teva escriptura, doncs és evident que la domines amb força claredat. El que et critico i et ridiculitzo... Llegir més és la idea que exposes a l’article, en el qual pretens desacreditar Espanya perquè no ha sabut formar govern i per això es demana la independència...bé, em sembla, si més no, ridícul ja que Catalunya va estar en una situació similar.
Jo entenc que el rerefons de tot l’article és influir per tal de no votar en les properes eleccions, però ja et dic que no em convenç, i menys amb les idees que defenses en aquest article: el teu pet m’ha tocat, però no era un pet de paraules sinó d’idees, i aquestes em semblen que et dominen estimat Òscar, no pas com succeeix amb les paraules.
Per cert, no sé de quin Joan em parles, però jo és la primera vegada que et llegeixo.

J

Joan

Igualada

3 de maig 2016.16:48h

Respondre

Coi, quin article més ridícul...amb masses paraules intenta dir que Espanya és vergonyosa perquè no ha sabut formar govern i com que no ha sabut formar govern malgasta els diners; d’aquest fet... Llegir més se’n deriva que Catalunya és millor perquè si ha sabut formar govern i que, per tant, cal lluitar per la in-inde-independència!
Molt trist l’article, no per la petició (un Estat nou), sinó pel rerefons: Catalunya és superior perquè no actua com Espanya, això si, l’autor del mateix article se n’oblida que aquí a Catalunya els crits, insults i pressions cap a la CUP i les seves dones va ser tant fortes que ens fan millors, oi?

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.