Divendres, 27/1/2017
1513 lectures

El Mal

"Potser la més gran i millor lliçó de la història, és que ningú ha après les lliçons de la història" Adolf Hitler.

Vaig néixer 13 mesos abans de la mort de Hitler, he viscut 31 anys sota un règim dictatorial feixista i en porto gairebé 42 sota una constitució monàrquica indiscutiblement hereva de la dictadura. Durant molts anys he hagut de callar en públic el meu pensament, m'han imposat unes lleis, un sistema polític, un estat, una religió, uns caps d'estat, una història, una llengua... He tingut temps i motius suficients per entendre la frase de Hitler.

Aquests dies he escoltat tranquil·lament molts discursos de Donald Trump i en més d'una ocasió les seves paraules m'han fet repassar els discursos de Hitler els anys 32, 33 i 34. Us puc dir ben sincerament que Hitler, llavors, no era tan dur com ho ha estat fins ara el flamant President americà. Espero que l'evolució de Trump no sigui la de Hitler, perquè demà passat hi hauria onze milions de llatinoamericans corruptes, delinqüents i violadors fora de EEUU, o més de vint milions d'americans es tornarien a quedar sense garanties sanitàries, o haurien de tancar tots els mitjans perquè tots diuen mentides, o totes les sucursals d'empreses a l'estranger ja haurien d'haver tancat.

Hitler va dedicar un veritable esforç en potenciar i mimar la SS i el primer que ha fet Trump és visitar i ensabonar la CIA. Aquesta vegada els jueus no són encara mal vistos, però si el món islàmic, els mexicans i suposo que tots els immigrants en general hauran de buscar-se un raconet més saludable pels seus ossos.

Per cert sabeu qui finançava a Hitler i al seu partit per aconseguir i mantenir-se al poder? Doncs els empresaris de Ford i General Motors, Du Pont, Union Carbide, Westinghouse, General Electric, Goodrich, Singer, Kodak, ITT, IBM, JP Morgan, etc. Esso proporcionava gasolina, Ford i General Motors els camions militars. IBM proporcionava els elements materials per al fitxatge dels presoners en els camps d'extermini.

Em pregunto qui finança Trump?, tindrà el mateix estil de socis? Això si, en nom dels treballadors i classe mitjana baixa americana (alemanya?). En nom de la pàtria americana (alemanya)? Potser també voldrà que les dones grans o lletges no tinguin fills? Quina diferència hi ha entre la dona ària pura o les damisel·les que Trump promociona en els concursos de Mis Univers o Mis EUA? Es posarà d'acord amb el seu amic-soci Putin en fer una llei que l'home només pugui apallissar a la seva dona una vegada a l'any?

Hitler va partir peres amb els xinesos i es va associar amb els japonesos. Trump ja ha advertit que tot això de l'escalfament global i el canvi climàtic és "un engany, un concepte creat per i pels xinesos per fer que el sector manufacturer dels Estats Units perdi competitivitat". De moment ja els ha advertit que reconeixerà les dues xines i que les illes del Pacífic no són xineses.

En fi, jo no crec amb la reencarnació, encara que Trump va néixer l'any sobre de la mort de Hitler, però sí que intento aprendre de la història i em sembla que les paraules de Hitler i Trump tenen la mateixa música, mouen al mateix tipus de vot popular i són prou demagògiques per a justificar una tercera guerra mundial. Aquesta vegada no serà als carrers d'Europa sinó organitzada com sempre per la banca mundial, la indústria i les armes serviran per triturar el que queda d'Àfrica, Àsia o Amèrica del Sud.

El poble europeu privilegiat, ens anirem empobrint i veurem com 3 persones son mes riques que 3, que 6, que 10 milions de ciutadans sense altra alternativa que complir la llei que han fet perquè no ens queixem i acceptar que aquest món son pocs els savis que diuen saber que és el BÉ i que és el MAL. Hitler ho sabia, Franco ho sabia, Trump ho sap... . Tots els dictadors acostumen a ser psicòpates i més egòlatres que el "carajo de una vela" com deia Arzalluz.

Una darrera recomanació, llegiu tot el que trobeu de José Mujica, frase a frase, mireu el cel, un núvol, un ocell, frase a frase, i potser sabreu qui sou, quin mon voleu i que és realment el MAL.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.