Divendres, 5/6/2015
1162 lectures

El proper divendres 12 de juny el Cineclub Ateneu Igualada projectarà aquesta joieta de música i poesia que és 20.000 days on earth. Nick Cave, un gegant de la música amb 40 anys de trajectòria, és el protagonista d’aquest film que és a la vegada una entrevista biogràfica, una mirada retrospectiva a la seva carrera musical, una conversa amb amics i una anàlisi del procés creatiu.

Trobem un home serè i reflexiu que transmet una imatge allunyada de la intensitat salvatge dels seus inicis amb The Birthday Party. Però aviat sabrem que la força que el movia llavors continua intacta i els pilars del seu art acumulen anys però no desgast. La memòria de la infància i la capacitat de fabular; el repte excitant de provocar que el monstre surti a la superfície. Tan aviat s’asseu davant les tecles del piano com davant de les de la màquina d’escriure; i des d’allà crea i viu, viu i crea, tot d’una, tot al mateix temps.

Enfrontar imaginació i realitat, d’això es tracta i d’aquesta formula simple i infal·lible en surt tot. Cave ens explica que de la idea més petita en pot sorgir el projecte més gran; i com creixen les cançons i es fan indomables i excitants.

Aquest és un film carregat de poesia, un regal.

Altres articles de Pau Ricart

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.