Divendres, 4/3/2016
1095 lectures

Potser recordareu Far from heaven, aquella pel·lícula fantàstica que Todd Haynes va dirigir fa més de deu anys. Ja llavors se li valorà l’elegància i el tacte precís per tractar el paper femení protagonista, que en aquella ocasió interpretava Juliane Moore. Tot allò de bo que es digué llavors, també serveix per a aquesta història. Els anys cinquanta americans són, com en aquella altra ocasió, el paisatge protagonista. Una societat benestant i puritana, estricta i implacable davant qualsevol aventura que pretengui allunyar-se del camí recte.

L’elegància de la Carol es troba amb la joventut i ingenuïtat de la Therèse. Juntes miren de viure la seva història, però la seva dissidència no és acceptada i rebel·lar-s’hi en contra no és pas fàcil.

Les interpretacions de Cate Blanchett en el paper de Carol i Rooney Mara com a Therèse són espectaculars. Totes dues transmeten perfectament i des de rols del tot diferents la contenció a què es veuen obligades, aquest voler i no poder, aquestes mans lligades i la vigilància de mil ulls inquisidors. Una contenció elegant i brillant que destaca i ressalta gràcies als escenaris que el director crea per a la història. El film és una experiència estètica en si mateixa, una experiència de bon gust. La penombra constant i la llum tènue, els colors i les escenes perfectes que esdevenen quadres o fotos que voldríem tenir penjats a casa com si fossin paisatges de Hopper.

Altres articles de Pau Ricart

1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

6 de març 2016.22:47h

Respondre

Completament d’acord, Pau. Vaig tenir la mateixa sensació que tu, la d’estar vivint un moment de sensacions agradables per pura estimació a la bellesa: imatges, músiques, paraules... El... Llegir més paper de la fermesa femenina va quedar reblat en l’expressió contundent de Carol quan ja no té més ganes de lluitar contra aquell home pèrfid, quan acaba dient ”no puc anar en contra de la meva naturalesa” ..., també: ” i tu i jo no som d’aquesta classe de persones” I cal dir que no sóc massa cinèfila ... és de les poques pel·lícules que tornaria a veure (i, si fos possible, en versió original : ha de ser encara més fantàstica !). Gràcies

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.