TORNAR

L’Ajuntament de Copons segueix amb un regidor menys

Qui vol ‘manar’ en pobles petits?

politica
Dimarts, 29 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
7 són el nombre de regidors que pertoquen a l’Ajuntament de Copons segons el nombre d’habitants del municipi però el poble anoienc segueix amb un regidor menys gairebé mig any després de les eleccions municipals. El seu alcalde, Cesc Salamé assegura que és totalment factible gestionar l’ens municipal amb sis persones i afirma que són temps difícils: ‘no hi ha cap pastís per repartir-se, només problemes’

El cas de Copons és particular, de fet, en les passades eleccions municipals només s’hi va presentar una única llista sota les sigles d’’Independents per Copons- PM’, això convertia els set primers membres de la llista en regidors automàticament. Segons Cesc Salamé, alguns conflictes interns i el fet que ningú més es volgués involucrar en el consistori va fer que, actualment, només hi hagi sis regidors.

Massa regidors?

L’alcalde de Copons afirma que és totalment factible gestionar la casa gran d’un municipi com Copons amb sis regidors: ‘Copons compta amb 330 habitants, set regidors és un nombre desmesurat de regidors’. Salomé explica que a hores d’ara ja han assumit ser sis.

Tal com indica Salamé, no hi ha cap impediment perquè sis regidors es facin càrrec de l’Ajuntament, ni a nivell de gestió ni legal. De fet, només seria si s’arribés a un nombre de quatre regidors que s’hauria de constituir una junta gestora.

Poca implicació municipal

La mandra, la por i el fet que són ‘temps dificils’ són, segons Salamé les principals causes que a Copons no hi hagi més implicació entre la ciutadania: ‘No hi ha cap pastís a repartir, només hi ha problemes’.

Una situació complicada

Els comptes a Copons no són fàcils, segons Salamé, l’Ajuntament compta amb un total de 900.000 euros de passiu mentre que només ingressa 150.000 euros anuals procedents d’impostos i taxes. ‘La cultura de la gestió imperant aquests darrers anys que ha reproduït models de grans ciutats en pobles petits creant instal·lacions inassumibles’, són, segons el batlle de Copons, algunes de les causes del problema financer.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.