TORNAR

L’Ajuntament destina els diners que havien d’anar a la Igualadina Cotonera, el parc del Puigcornet i la Masuca a obres de millora i manteniment de la ciutat

L’oposició critica que amb aquesta decisió, CiU no actua afavorint el barri del Rec

politica
Dijous, 29 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada va aprovar aquest dimecres sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un canvi en les subvencions concedides dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2008- 2012 (PUOSC) per afrontar altres prioritats en el manteniment de diferents zones urbanes. Aquest canvi afecta, concretament, a les obres que s’havien de fer a la Igualadina Cotonera, el mercat de la Masuca i el parc del Puigcornet. L’oposició va rebre amb animadversió aquesta decisió i acusa CiU de voler ‘enderrocar la Igualadina Cotonera’ i de mentir quan deia en campanya que creia en el barri del Rec

Es tracta d’un total de 500.000 euros que l’Ajuntament rep de la Generalitat en forma de subvenció i que l’antic equip de govern havia destinat de la següent manera: 300.000 euros per a una actuació al parc de Puigcornet, 100.000 euros per a la plaça de la Masuca i 100.000 euros per a la rehabilitació de la igualadina Cotonera. Segons el previst en aquest tipus d’ajudes, l’ens local havia d’aportar la mateixa quantitat que la Generalitat en cadascun dels projectes.

En el ple del passat dimarts es va posar en evidència el desacord de la decisió per part de tota l’oposició que no va veure amb bons ulls la nova destinació dels diners, que es utilitzar per fer un pla d’asfalt, arranjament de les clavegueres, una actuació al polígon de les comes, una bomba de calor a l’edifici de cal Ratés, la construcció d’un eix de vianants del centre fins el mercat de la masuca i el que va portar més controvèrsia, l’adequació de tres zones de la ciutat per ubicar-hi aparcaments gratuïts al voltant del centre.

Josep Miserachs va justificar aquesta modificació explicant que durant anys s’havia fet molta obra però poc manteniment i va constatar que la ciutat necessita obres de millora i arranjament tot explicant en to distès: ‘els asseguro que asfaltar carrers i arreglar clavegueres no és el que més li agrada a un equip de govern, però s’ha de fer’.

La Igualadina Cotonera, en perill?

Tot i que els diferents grups de l’oposició van prioritzar projectes diferents - el PSC va reivindicar amb força l’actuació al parc del Puigcornet, iniciativa va apostar per la Masuca-, tots van posar-se d’acord en defensar la importància de la Igualadina Cotonera i acusar l’equip de govern de no creure en el projecte ni apostar, tal com havien dit en campanya, per la rehabilitació del barri del Rec.

Josep Miserachs va argumentar que el projecte de la Igualadina Cotonera té un cost total de 15 milions d’euros tot relativitzant els 100.000 que l’ajuntament deixarà de destinar-hi i recordant que ben aviat n’arribaran 600.000 del ministeri.


14 Comentaris

M

Mj

igualada

3 d'octubre 2011.14:12h

Respondre

Mare meva sembla que estic lleguint un periodic del segle XX o XVIII, senyors som al segle XXI, obrim una mica les seves ments, no sera mijor per Igualada fer el museu que asfaltar un carrer, que per... Llegir més cert aquest si que ho pagarem el veins mentre que per el museu ens vindran les suvbensions, no em donis un peix, donans una canya per pescar

P

Pau

Igualada

30 de setembre 2011.22:52h

Respondre

Antoni, a vegades si no se sap de que es parla és millor callar. Molta gent defensa el barri del Rec amb fets i actuacions (demà mateix en tindrem un bon exemple més), d’altres només ho feu de... Llegir més parauletes.

R

Ramon F.

Igualada

30 de setembre 2011.16:59h

Respondre

Amic Antoni, no se a que venen tants escarafalls perquè s’hagi destinat 100.000 euros que anaven a la Igualadina Cotonera al manteniment de la ciutat. Algú sap el que val reconstruir l’edifici... Llegir més de la Cotonera?, diuen que uns 15 milions d’euros i algú sap el que esta disposat a posar-hi el grup Godó?.

Sincerament, penso que seria bo que a Igualada hi pogués haver el museu de la premsa, però si això o hem de pagar només els igualadins ja o farem quan poguem, per a mi lo primer es poder pagar als proveïdors i fer front a les necessitat imperioses de la ciutat i desprès (quant es pugui) ja farem aquelles coses que donen prestigi, que es el mateix que dir que a una casa el primer es assegurar el menjar i desprès (quant es pugui) ja ens comprarem el cotxe i la segona residència. Ah! i amb 100.000 euros crec que no trauríem ni la pols de l’edifici

A

Antoni

Igualada

29 de setembre 2011.23:08h

Respondre

Una autèntica llàstima, una brutalitat aturar el projecte de la Cotonera.. Això és posar Igualada al mapa..??!??!??!?

Ajuntament, Grup Godó i Ministeri anaven junts en aquest tema i CIU s’ho... Llegir més carrega en 4 dies.. I els d’ERC què hi diuen?. Això és un entrebanc en la recuperació del Rec. No diuen res ara? I els Amics del Rec tampoc diuen res??? ..Ara si que sospito...

Sortiu ara a defensar el barri i no només quan hi ha eleccions!

P

Pau

igualada

29 de setembre 2011.21:44h

Respondre

Tal i com diu el Pep, la font encara hi és però tota la resta s’ho van carregar tot. Quina pena.

A

Alfons R.V.

Igualada

29 de setembre 2011.19:34h

Respondre

Evidentment amic Pep Vila, presuposo que l´amic igualadí quan fà referencia a la Font de la Carota, en la pregunta on es?...la resposta es reubicada, i desplaçada del seu punt original del 1852.... Llegir més Sols queda la Font, encaixonada en el ciment armat del Scalextric de diseny.
Saps amic Pep que el Passeig de les Cabres, es un projecte de primer quart de segle del XIX. En l´epoca del eixamplament de la nostra ciutat fora muralles....Fins i tot citat en més d´un llibre de Arquitectura del segle XIX a Catalunya. A banda aquest Passeig i el Carrer de Santa Anna en conjunt, aglutinant un percentatge elevadissim de Patrimoni històric i Arquitectònic de la ciutat d´Igualada, actualment esclar amb l´exepció de propi Passeig, que per suposat gràcies als politics ”de poquisima visió de futur” exceptuant la del totxo, el Parquing de pagament i els foscos interessos de lo public a lo privat passant pels amigismes” d´avui per tú demà per mí” van fer lo impensable de fer al segle XXI; destruir tant de Patrimoni de casa nostra en un tres i no rés. Els pessims funcionaris també i van ajudar. Dona-li gràcies a l´Entesa del decliu economic del Nucli Antic, que en una decada s´està apagant cóm una espelma. Mica en mica.

M

Mj

Igualada

29 de setembre 2011.19:12h

Respondre

I aixi, ja no tindrem museu del periodisme?, com sempre la cultura acaba perdent..., santa ignorancia...

J

Josep B.

IGDA

29 de setembre 2011.19:06h

Respondre

L’anterior govern va deixar un clima ben enrarit, almenys en alguns entorns socials. Ho dic perquè és curiós que una notícia en la que s’excplica que es canvia inversió per despesa generi... Llegir més reaccions vers als anteriors i no vers qui l’aplica. A mi em sembla una decisió errònea, estil ”pla-voreres” del ZP, i això en canvi no valida el que feren els anteriors.

P

Pep Vila

Igualada

29 de setembre 2011.17:43h

Respondre

Amic igualadí, mira’t bé el Passeig de les Cabres, sinó segueixes la vorera de la dreta en aquesta imatge (http://g.co/maps/d44ae) i la trobaràs a la teva esquerra.

i

igualadí

29 de setembre 2011.16:30h

Respondre

Estem parlant del PSOE de Catalunya (ex-PSC) que volien destruir el barri del rec amb el seu POUM, van destruir el passeig de les cabres i van destruir gran part del parc de puigcornet per a fer-hi... Llegir més unes instal.lacione esportives privades ?
”Amics” socialistes, on és la font de la carota ? Per què us fa nosa el patrimoni de casa nostra ?

P

Pep Itu

Igualada City

29 de setembre 2011.14:44h

Respondre

En aquest cas, i que no serveixi de precedència, l’Ajuntament està aplicant el sentit comú. Què faria una persona sesnsata que s’ha quedar a l’atur i que tenia previst comprar-se un cotxe?... Llegir més Segurament les prestacions que rebi les destinarà a anar sobrevivint... i ja arribarà el cotxe quan la cosa millori o li toqui la primitiva.

Tota la resta són sectarisme de l’oposició... que alguna culpa deu tenir d’aquesta lamentable situació, oi?

A

Alfons R.V.

Igualada

29 de setembre 2011.14:18h

Respondre

Maria i Manuel estic d´acord amb vosaltres, ni espais destinats a pulmó verd ni espais destinats a tal efecte, sols diners purs i durs, tant fà si es pulmó verd o Patrimoni Arquitectònic, tant... Llegir més fà ”Entesa pels meus amics” i ”IC-Diners Verds criteri zero” volen fer creure al igualadins, lo que no es creible.
Au và, ara us opmliu la boca de preservar el barri del Rec, i en el POUM-2010, no deixaveu predra sobre pedra al Rec, ni industria Adobera, i res de res, tal com veu fer amb el Passeig de les Cabres. Sr. Riba i Sra.Mateu de preservació del Patrimoni Arquitectònic i de presevació d´arbrat i entorn natural - s´en diu ecologisme - zero patatero.
Cal potser el platejarse de dedicarse, a quelcom diferent que no sigui la politica ni a ”los amigos de mis amigos, son mis amigos” (Vease Infinit, Parquing Passeig de les Cabres, etc.....). Sr. Castells, calçis ben calçat, que la situació en que van deixar la ciutat aquests senyors es lamentablement dura.

m

manuel

IGUALADA

29 de setembre 2011.11:13h

Respondre

Es va destruir un espai públic per propiciar una intal.lació d’explotació privada.

M

Maria Ll.

Igualada

29 de setembre 2011.09:20h

Respondre

Hi ha coses que no tenen nom, servidora es una usuària habitual del parc de Puigcornet, o soc i o era abans de construir l’Infinit.
Per construir aquesta instal-lació, l’anterior ajuntament va... Llegir més tallar centenars d’arbres,(no es cap broma ni exageració encara que o pugui semblar), i va deixar el parc molt petit i esquifit, per tant ara no te sentit que si vulguin destinar 300.000 euros (+ 300.000 de l’ajuntament) per reparar alló que ja no te sol-lució. Si no s’hagués fet la destrossa si que tenia sentit, el mateix sr. Aymamí va dir una vegada que era el pulmó verd de la ciutat, però desprès de tot el que li van fer, aquest pulmó va deixar de funcionar, i ara el pot mantenir net i polit però ja no dona per res més..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.