TORNAR

L'Ajuntament entrarà un recurs al Contenciós Administratiu contra la decisió de Comerç que impedeix el WTC

Pàmies:'Lamento que ERC tingui una actitud tant obstruccionista amb el World Trade Center'

politica
Dijous, 1 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat aquesta setmana en un ple extraordinari, presentar un recurs al contenciós administratiu contra la resolució del Departament de Comerç que desestima incloure la cara nord de l'avinguda Catalunya dins la trama urbana de la ciutat, impedint així la construcció del World Trade Center. Aquesta decisió s'ha aprovat amb els vots a favor dels regidors de tots els grups menys els del grup municipal d'ERC, que s'han abstingut.

Imatge d'un ple anterior

La limitació de la trama urbana impedeix el WTC

La discussió al ple

Tots els grups del consistori han coincidit en mostrar-se contraris a la decisió de la Departament de Comerç. Només el grup municipal d'ERC no ha votat a favor de presentar el recurs sinó que s'ha abstingut, defensant que 'l'ajuntament té dret a presentar un recurs, i per això no ens hi oposem, però tampoc votem a favor perquè entenem que el posicionament de la Generalitat ve marcat per llei, unes normes que el plantejament de l'ajuntament d'Igualada no compleix'.

La discussió del plenari es va centrar en el convenciment per part dels grups del PSC i el Partit Popular que el grup d'ERC 'no defensa els interessos de ciutat sinó els de partit, en tant que la direcció de comerç és d'ERC', afirmacions que van ser discutides una bona estona per tots tres grups municipals.

Pàmies: 'Hi ha un desconeixement de la realitat d'Igualada'

Aquest dimecres en la compareixença de l'equip de govern, el regidor Antoni Pàmies ha volgut repassar els diferents passos que 'justifiquen el recurs al contenciós administratiu.

Així ha recordat que quan es va fer el planejament de la ciutat, el Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials no existia, de fet es va fer 3 anys més tard, el 2006, i que és aquest pla el que ha deixat fora de la trama urbana la zona nord de l'avinguda Catalunya i per conseqüència no es pot fer el WTC. Pàmies ha explicat que ja van presentar al·legacions el 2006 , que es van desestimar.

El regidor entén que hi ha un desconeixement de la realitat d'Igualada i lamenta 'que ERC tingui una actitud obstruccionista'. En aquest sentit ha remarcat que la posició d'ERC només es pot deure 'a un seguidisme del departament, que és del mateix color' i els ha instat a desmarcar-se'n afirmant que 'qui pretén fer referèndums per ala independència potser hauria de ser més independent en les decisions del seu propi territori'.

Pendents d'una llei europea

Pàmies ha explicat que a finals de desembre la llei actual quedarà sense efecte ja que hi ha previst una nova llei d'equipaments comercials, que al seu entendre 'limita les decisions comercials que puguin prendre els ajuntaments'. Així ha afegit que encara que aquesta nova llei s'aprovés, cosa que dubta perquè l'esborrany està 'poc avançat', encara hi hauria dos anys per modificar la trama urbana i per tant 'l'ajuntament d'Igualada, en aquest punt, estaria en una inseguretat jurídica que no es pot permetre'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.