TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada presentarà una moció en defensa del model d’immersió lingüística

‘animarem a totes les escoles de la nostra ciutat a continuar garantint la pervivència d’qaquest model entre els nostres estudiants’

politica
Dijous, 8 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Si bé Marc Castells ja es va mostrar contundent en les seves declaracions l’endemà de la interlocutòria del TSCJ, aquest dimecres el govern de la ciutat, representat pel mateix alcalde, per Josep Miserachs i per Joan Torras va presentar un manifest a favor de la llengua, Castells va afirmar que en el proper ple es presentarà una moció en defensa de la llengua.

Josep Miserachs, Marc Castells i Joan Torras

En el manifest que poden llegir complet aquí, L’ajuntament considera que el model lingüístic actual, que ha demostrat la seva validesa al llarg dels anys, afavoreix la convivència i Ia integració de nouvinguts. A més a més, es fa una crida a la defensa del català: ‘hem de defensar la possibilitat que els nostres nens i joves coneguin la llengua del seu país i en puguin fer ús amb total normalitat’.

En el manifest també es fa referència al moment pel que passa la llengua: ‘en els darrers anys estem vivint fets inusuals: més mitjans de comunicació que mai, més creació cultural i artística que mai…’

Insubmissió

En la lectura del text, Castells ha respost a les paraules de Mas que va demanar col·laboració dels Ajuntaments; ‘estarem al costat del nostre país i del nostre president’. Amb un final contundent, el manifest conclou: ‘Defensarem allà on calgui i animarem a totes i cadascuna de les escoles de la nostra ciutat a continuar garantint la pervivència d’aquest model entre els nostres estudiants’.

Actes de protesta

L’ajuntament donarà suport als actes de protesta organitzats per Òmnium Cultural, i serà present en la concentració prevista pel dilluns 12 a la Plaça de l’Ajuntament on, de la façana del consistori penjarà una banderola amb el lema d’Òmnium: ‘Per un país de tots, l’escola en català’.


4 Comentaris

A

Aina

12 de setembre 2011.06:35h

Respondre

Curiosa la postura de CyU... fan molt soroll, però amb la boca petita ja diuen que amb el PP continuaran pactant...

M

Maria

Igualada

11 de setembre 2011.01:21h

Respondre

Doncs el altre dia, al plé, el alcalde le va dir al senyor Calbó que desitjaba de tot cor que guanyesin les generals, a mi en va donar una mica de vergonya, ja sabem que ha sigut el PP qui ha mogut... Llegir més tot aixó de la llengua, algú hauria de dir-le que tingués una mica de cura

M

Manel

Igualada

9 de setembre 2011.10:20h

Respondre

El sentit de molts potser si, de tots segur que no
Només caldria saber si de la majoria simple o absoluta

A

Antoni Morros Castelltort

Igualada

8 de setembre 2011.19:34h

Respondre

No esperava menys del nostre Ajuntament. Em sembla una moció que resumeix, crec, perfectament el sentir de molts (¿tots?) catalans que no podem tolerar que es vulgui separar la nostra societat per... Llegir més qüestions de llengua creant conflicte allá on no n’hi ha hagut des de fa més de trenta anys amb la finalitat clara de diluïr la nostra identitat per allá on se’ns pot fer més mal. I ells ho saben molt bé per on ens poden fer mal. Per aixó ens hem de mostrar ferms, irreductibles. Han de veure que, al menys en aixó, tots els catalans estem d’acord.
Ah!! Tinc una gran curiositat per veure qui votará a favor de la moció i qui no. S’admeten apostes. Permeteu-me la broma.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.