//Plugins sense CDN ?>
El POUM de Jorba, redactat per l’equip de l’arquitecte Sr. Miquel Raja Borràs, va ésser aprovat inicialment per l’ajuntament ple en sessió de 19 de juliol de 2011. El document va ésser sotmès informació pública, per un període mínim de 45 dies, mitjançant publicació en el Butlletí Oficial de la Província d’1 d’agost de 2011, al diari Regió 7 de 22 de juliol de 2011, al periòdic La Veu de l’Anoia de 22 de juliol de 2011 i a la pàgina web municipal www.jorba.cat, publicant-se íntegrament el contingut del document. Aquest període va prolongar-se fins el 30 de novembre de 2011.
Simultàniament a la informació pública, es va atorgar audiència als ajuntaments l’àmbit territorial dels quals confina amb el de Jorba, d’acord amb l’article 85.7 del Text refós de la Llei d’urbanisme, que s’indiquen a continuació: Ajuntament d’Argençola, Ajuntament de Copons, Ajuntament d’Igualada, Ajuntament d’Òdena, Ajuntament de Rubió, Ajuntament de Sant Martí de Tous, Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i Ajuntament de Veciana. I es van formular consultes al següent públic interessat: DEPANA – Lliga per a la defensa del patrimoni natural, Associació per a la Conservació i Defensa de la Qualitat del Medi Ambient de l’Anoia, Associació Xarxa pel Desenvolupament Sostenible de l’Anoia (XADS) i Agrupació de Defensa Forestal de Jorba.
Durant el termini d’informació pública i audiència, van formular-se les quaranta una al.legacions, de les quals se n’ha estimat total o parcialment dinou. La Regidora Isabel Marmí s’ofereix per explicar a cada veí els motius pels quals no s’han pogut estimar les vint-i-una al.legacions restants.També, simultàniament a la informació pública, es van sol.licitar els informes vint i sis organismes sectorials afectats, incorporat les seves prescripcions al document tècnic, i s’hi incorporen des de l’aprovació inicial quatre convenis urbanístics els quals ara han estat aprovats definitivament i és publicaran, tal com preveu la normativa.
La regidora d’Urbanisme de Jorba, Isabel Marmi, expressa “l’agraïment a tot l’equip tècnic que hi ha participat, amb l’arquitecte redactor Miquel Raja al capdavant, i a tots els veïns i veïnes de Jorba que han participat en un procés que, si bé ha estat llarg, ha valgut la pena.” Segons Marmi “aquesta ha estat un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal molt ben fet tècnicament, que ha comptat amb el consens de tots els regidors del consistori, i que ha estat molt treballat amb tots els veïns del poble en general i amb cada veí afectat pels canvis en particular. En els seu moment és van fer un conjunt de sessions de participació pública, anant més enllà del que obliga la normativa i allargant al màxim els terminis per tal de donar facilitats a les persones a presentar al.legacions i suggeriments.” Per concloure, la regidora jorbenca destaca que “quan la Generalitat de Catalunya aprovi definitivament aquest POUM, Jorba disposarà d’una eina de planificació urbanística adaptada a les normes actuals (l’anterior Pla era de 1983), que permetrà que Jorba continuï sent un poble tranquil, però que al mateix temps pugui evolucionar i anar millorant.”