TORNAR

L'Ajuntament de Montbui rep una subvenció d'1,5 milions per al nou edifici polivalent sostenible

politica
Dijous, 27 abril 2023. 16:42. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha aconseguit una subvenció de més d'1,5 milions d'euros per a la transformació de l'antic edifici Calçats Ferrer en un edifici sostenible per a usos mixtos. Aquest projecte es va presentar a la línia 2 de la convocatòria d'ajuts públics dins del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, gestionat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol.

El projecte montbuienc va ser un dels seleccionats per rebre aquesta ajuda econòmica dels Fons Next Generation, que permetrà finançar gran part de l'actuació. El pressupost total del projecte és de 2,3 milions d'euros, i inclou la transformació de l'antic magatzem municipal en un nou equipament d'alta eficiència energètica, amb solucions bioclimàtiques i serveis municipals.

L'edifici serà categoritzat d'alta eficiència en l'àmbit energètic, una de les condicions de la línia d'ajuts a la qual es va presentar el projecte. Això implica la incorporació de tecnologies i solucions constructives que permetin l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO₂.

El nou equipament d'alta eficiència energètica serà un pas important per a la ciutat de Santa Margarida de Montbui, que busca millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, així com la sostenibilitat ambiental. L'objectiu del projecte és aconseguir una transformació significativa dels edificis públics de la ciutat, amb l'objectiu de millorar la seva eficiència energètica i reduir l'impacte ambiental.

Per a l'Ajuntament, la recepció d'aquesta subvenció és un pas important per a la consecució dels seus objectius quant a sostenibilitat i millora dels serveis públics. Així mateix, l'equip de govern continuarà treballant per assolir noves subvencions que permetin la realització de projectes que ajudin a millorar la ciutat i el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.