//Plugins sense CDN ?>
L’alcalde Teo Romero va explicar que “és un clar atac contra el municipalisme. La LRSAL trenca el model d’atenció pública de proximitat i fa que els Ajuntaments perdin la capacitat de prestar molts dels serveis que ofereixen actualment a la ciutadania. Fins i tot ajuntaments i alcaldes del PP estan en desacord amb aquesta llei. La dreta està fent un aprofitament del moment de crisi per implantar ideología”
La llei, que va entrar en vigor el 31 de desembre passat, imposa que en un termini de cinc anys la Diputació de Barcelona passi a gestionar els serveis sanitaris que fins ara prestaven els ajuntaments. D’aquesta manera, els consistoris només s’encarregaran de la protecció de la salubritat pública i de tot allò relacionat amb els cementiris i els serveis funeraris. De la mateixa manera, àrees com els serveis socials, salut i educació que fins ara prestaven els ajuntaments, els hauran d’assumir la Diputació en un màxim de dos anys.
S’ha de tenir en compte que els consistoris municipals representen un 13 per cent de la despesa pública estatal, davant del 53 per cent que representa l’Estat. Amb només aquest reduït percentatge, els ajuntaments presten serveis d’atenció a les persones grans, serveis a persones dependents, ensenyament a infants de 0 a 3 anys o bé el manteniment d’espais esportius, socials i culturals.