TORNAR

L'Ajuntament de la Pobla, en contra de la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local

L’alcalde, Santi Broch, va explicar que “aquesta llei disminueix l’autonomia de les administracions locals i suposa una recentralització de l’Estat

politica
Dimecres, 5 març 2014. 19:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt interposarà conflicte en defensa de l’autonomia local contra la Ley 27/2013, de 27 de diciembre, de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local del Govern central. Així es va aprovar, per unanimitat, en el Ple extraordinari del 27 de febrer.

Ajuntament de la Pobla

L’alcalde, Santi Broch, va explicar que “aquesta llei disminueix l’autonomia de les administracions locals i suposa una recentralització de l’Estat. És un atac frontal a les entitats municipals, a la democràcia i un retorn a l’època franquista”. La reforma vulnera clarament l’autonomia local i les competències exclusives en matèria de règim local i d’organització territorial de la Generalitat reconegudes a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Aquesta llei allunya dels municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social i en el cas de les localitats de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics, com la neteja viària, l’enllumenat públic o la pavimentació de les vies urbanes. Aquest recurs, al qual s’han adherit diferents ajuntaments, es presentarà al Tribunal Constitucional a través del Consell de Governs Locals de Catalunya.

En aquest Ple extraordinari també es va aprovar, per unanimitat, l’adhesió a la Mancomunitat per a l’Atenció dels Minusvàlids Psíquics de la comarca de l’Anoia, juntament amb els pobles de Rubió i Sant Martí Sesgueioles i una modificació de crèdit del Pressupost de l’any 2013.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.