//Plugins sense CDN ?>
La nova llei estableix que la seva finalitat principal "és afavorir la finalització de les obres d'urbanització i l'establiment de serveis a les urbanitzacions, amb l'objectiu d'assolir-ne la integració en el municipi i de millorar-ne la qualitat de vida dels residents, en el marc d'un desenvolupament urbanístic sostenible". Així mateix, "quan sigui possible i desitjable per a reduir els costos i l'impacte ambiental", aquesta llei es proposa "afavorir la reducció dels àmbits inicialment previstos per al desenvolupament de les urbanitzacions".
Per complir aquests objectius, la llei preveu una sèrie de mesures urbanístiques per definir les tramitacions que seran necessàries, i es crea un fons per a la regularització de les urbanitzacions, on els ajuntaments podran ser-ne beneficiaris per fer front a les despeses que s'hagin de portar a terme. També aquells propietaris de primeres residències amb dificultats econòmiques podran acollir-se a un règim d'ajuts establert.
Piera compta amb autèntics petits nuclis de població com són Can Mata, Can Claramunt, Can Bonastre, Can Bou, Can Mas, Can Creixell, La Venta i Can Musarró, que envolten el municipi (veure mapa). Una situació que es repeteix en altres llocs de l'Anoia, com són l'entorn de Capellades i La Pobla.
Una llei esperada per 2.300 urbanitzacions amb 625.000 residents potencials
La Llei va ser aprovada pel Govern de la Generalitat el passat mes de juny de 2008, i a principis de març va finalitzar la tramitació parlamentària. La norma s’adreça a les urbanitzacions construïdes entre 1956 i 1981, destinades inicialment a segones residències, que actualment són ocupades en la seva majoria per habitatge principal.
Durant aquest període es varen iniciar arreu de Catalunya un gran nombre d’urbanitzacions que van ser promogudes i comercialitzades sense comptar, en molts casos, amb l’adequat procés de planejament urbanístic, parcel·lació, previsió de serveis, ni dotacions de sanejament o energia. Sovint, aquestes operacions es van desenvolupar en espais no aptes per a la seva urbanització, per raons, sobretot, d’accessibilitat i pendent, sense adaptar-se, en molts casos, a la legalitat vigent.
Segons un estudi de la Diputació limitat a la província de Barcelona, el 61% d'aquestes zones tenen dèficits pel que fa a la pavimentació; el 55%, a l’abastiment d’aigua; el 60%, a infraestructures de sanejament, i el 62%, a enllumenat públic. Amb la pressió immobiliària, molts habitatges han passat de segona a primera residència, fent encara més evidents aquestes mancances. Així mateix, aquest tipus d’urbanització comporta, degut a la seva baixa densitat, un consum excessiu de sòl i un augment forçat de la mobilitat obligada, responent a un model d’ocupació del territori que avui es considera obsolet.
Es calcula que a Catalunya existeixen aproximadament un total de 2.300 urbanitzacions, on podrien viure gairebé 625.000 persones, amb 333.000 parcel·les, de les quals només s’ha desenvolupat la meitat de l’edificació que permetrien. Unes 400 urbanitzacions estan situades en sòl no urbanitzable, de les quals el 70% es van construir abans de 1975.
Piera inaugura tres nous carrers
D'altra banda, aquest diumenge a la una del migdia s'inauguren tres nous carrers de Piera: Estepa, Vda. Sabater i Salvador Mató. S'ubiquen en una nova zona tocant al Centre de Serveis La Bòbila, i s'incorporen així al nucli de Piera.
Els
veins del castell de la ventosa que no comptem?
Tambe som una urbanizació de Piera
Salutacions
Jaume Serra
Eulalia Moreno luna
San vicents dels horts
11 de juliol 2016.17:52h
Porque pago ibi como zona residencial si esta catalogado como barrio