TORNAR

Alba Vergés, entre les diputades que porten al Congreso avui la despenalització de l'eutanàsia

La representant igualadina demana ”regular l’eutanàsia, sempre sota els condicionants de la bioètica”

politica
Dimarts, 8 maig 2018. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Enmig de les negociacions per tancar Govern de la Generalitat, aquest dimarts hi ha un altre important front polític obert al congrés espanyol. A la tarda, la cambra debatrà una proposta per reformar el codi penal i despenalitzar l'eutanàsia.

A partir de les 3 de la tarda d'aquest dimarts, Alba Vergés, la diputada igualadina d'Esquerra que és secretària quarta del Parlament, serà al Congrés juntament amb dues altres representants de l'hemicicle, Assumpta Escarp, del PSC, i Marta Ribas, dels comuns. Totes tres porten la proposta del Parlament de despenalitzar l'eutanàsia a l'Estat espanyol. Demanen modificacions i que la reforma doni seguretat jurídica als professionals per poder decidir sobre la seva aplicació, una potestat que ara per ara recau en la cambra espanyola ja que cal canviar el codi penal.

Vergés, en una intervenció al 3/24 FOTO: TVCVergés, que al Parlament ha estat molt activa els darrers anys en matèria de sanitat i ha tingut presència a diverses comissions sobre el tema, explicava aquest dilluns a Rac1 que "cal portar la proposta al Congrés de Diputats perquè es faci aquesta modificació del Codi Penal. Així es permetrà una regulació d'aquesta pràctica d'eutanàsia i suïcidi assistit posant tots els condicionants de bioètica". En principi, la proposta tindrà el suport de tots els grups excepte el PP, amb el vot en contra, i C's, que anunciava l'abstenció.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.