TORNAR
PUBLICITAT

Alba Vergés i Pere Calbó s'asseuen al seu escó de diputat del Parlament aquest dilluns

Pere Calbó podria ocupar la segona secretaria de la Mesa del Parlament

politica
Dilluns, 17 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns es constitueix el ple i la mesa del Parlament. Els anoiencs Alba Vergés i Pere Calbó, doncs, es convertiran en diputats d’ERC i del PP, respectivament. Calbó també podria ser segon secretari de la Mesa.

Pere Calbó, diputat del PP

Alba Vergés, diputada d'ERC

Parlament de Catalunya

Els 135 diputats elegits el 25N s'asseuran al seu escó aquest dilluns per inaugurar la desena legislatura catalana. Es constituirà el ple del Parlament i també s’escolliran els 7 membres que formaran la Mesa del Parlament.

Vergés i Calbó, diputats

Els anoiencs Alba Vergés (ERC) i Pere Calbó (PP) iniciaran doncs, la seva activitat com a diputats.

Vergés, que ocupa el lloc número 10 a les llistes d’esquerra per Barcelona és la primera vegada que entra al Parlament i ho fa amb les ganes d’ajudar a la comarca amb l’objectiu de ‘canviar el concepte desaparèixer pel de reinventar-se’ i de promoure l’emprenedoria, la creativitat, la innovació i la internacionalització.

Pere Calbó, repeteix com a diputat, en aquest cas en el lloc número 3 de la llista per Barcelona. El popular afirma que en aquesta legislatura ‘intentarem impulsar projectes que tinguin una incidència directa en el desenvolupament econòmic de la nostra comarca i vetllarem per què aquells que ja estan previstos s’executin de forma efectiva’.

Mesa del Parlament

Durant la sessió d'aquest dilluns també es constituirà la Mesa del Parlament. Els diputats elegiran per votació secreta els 7 membres que formaran la Mesa, màxim òrgan de govern de la cambra.

Està format per una presidència, dues vicepresidències i quatre secretaries, càrrecs elegits, en votacions separades, pel ple del Parlament. Precisament, la segona secretaria podria ser pel PP, ocupada per l’anoienc Pere Calbó. Núria de Gispert sembla ser que tonarà a presidir la Mesa.

La constitució del Parlament té lloc mentre continuen les converses entre Artur Mas i Oriol Junqueras després que divendres no van tancar un acord. Els principals esculls són la data del referèndum i les retallades.


5 Comentaris

L

Lluis

Igualada

19 de desembre 2012.09:12h

Respondre

A mi en Calbó no em representa. Un personatge de la FAES no és ningú. És lamentable que persones així estiguin al Parlament amb ideari anticatalà.

i

igualadí

17 de desembre 2012.17:02h

Respondre

Què fa el sr. Calbó per Igualada (a part de cobrar el sou de regidor) ?

F

Filomena

Igualada

17 de desembre 2012.13:36h

Respondre

De persones que voten al PP ni ha i ni haurà, el que cal es tenir memòria també a l’hora d’anar a votar a les eleccions municipals, perquè el sr. Calbò fins fa uns dos anys a... Llegir més l’ajuntament d’Igualada era el rei del mambo.

Per si serveix de consol a algu, jo tampoc entenc com persones que han nascut a Catalunya i es diuen catalans puguin ser del PP

P

Pep

Anoia

17 de desembre 2012.11:31h

Respondre

El que segur impulsarà Calbó i els seus seran projectes que tindran una incidència directa en l’atac a la llengua catalana i als drets del nostre poble. Wertgonya, Calbó, Wertgonya!!

M

Maria

Igualada

17 de desembre 2012.09:58h

Respondre

Doncs és una llàstima que el Sr. Calbó sigui ”representant” en el Parlament català. Militant d’un partit que no estima Catalunya, ni la seva llengua, ni els seus ciutadans, no pot... Llegir més representar-nos. Encara a dia d’avui no puc entendre perquè hi ha cap català que els pugui votar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.