TORNAR

L'Anoia tindrà dos diputats al Parlament de Catalunya

La participació augmenta en 10 punts respecte el 2010

politica
Dilluns, 26 novembre 2012. 01:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Alba Vergés, d'Esquerra Republicana, i Pere Calbó, del Partit Popular. Són els dos candidats anoiencs que han entrat al Parlament de Catalunya com a diputats per a la pròxima legislatura. Pel que fa a la participació dels comicis d'aquest diumenge, ha superat en 10 punts la de fa dos anys, arribant fins al 69,23% d'anoiencs que han anat a votar.

Alba Vergés i Pere Calbó, diputats al Parlament de Catalunya

La comarca de l'Anoia tindrà dos diputats al Parlament de Catalunya. Es tracta d'Alba Vergés, d'Esquerra Republicana, i Pere Calbó, del Partit Popular.

La candidata d'ERC ha entrat com a diputada, després que el seu partit aconseguís fer un salt important i passés de ser la cinquena força política el 2010, a ser la segona. Aquests bons resultats d'ERC han donat 21 escons a la formació, 12 dels quals són de la cirmumscripció de Barcelona. Alba Vergés, número 10, ha aconseguit entrar al Parlament com a diputada.

Pere Calbó, fins ara diputat, torna a entrar al Parlament. La revalidació del candidat popular era previsible ja que ocupava el lloc número 3 a la llista del PP per Barcelona. A nivell de Catalunya, els populars han obtingut 19 diputats, 1 més que el 2010. Ara bé, el salt d'ERC els ha col·locat en quarta força a Catalunya.

Maria Senserrich, incertesa

La fins ara diputada convergent Maria Senserrich, de moment s'ha quedat sense escó al Parlament. Ocupa el lloc 28 a la llista electoral per Barcelona, i les eleccions d'aquest diumenge només han donat escó als 26 primers. Senserrich doncs no és diputada, però això podria canviar en els pròxims dies, quan CIU formi govern.

Participació

La participació de les eleccions d'aquest diumenge ha estat superior a la que es va registrar als comicis del 2010. El 69,23% dels anoiencs van anar a votar als seus respectius col·legis electorals, una xifra que creix 10 punt respecte el 2010, que va ser del 59,30%.

Aquestes bones dades ja es van notar de bon matí, quan a la majoria de col·legis els anoiencs van haver de fer una estona de cua per poder emetre el seu vot. De fet, la mateixa candidata de CIU, Maria Senserrich va afirmar , en el moment d'exercir el seu vot al col·legi de la Caserna, que era 'la primera vegada que he de fer cua per votar'.

L'augment de la participació es va confirmar a la 1 del migdia quan es van publicar les primeres dades: 28,54%, 4 punts més que el 2010 (24,30%). L'afluència d'electors va anar pujant a mesura que passant les hores i a les 6 de la tarda la participació a la comarca era del 55,61%, 7 punts més que el 2010 (48,11%).


5 Comentaris

B

Bernat Dàmaso Morros

Igualada

26 de novembre 2012.16:16h

Respondre

Enhorabona a tots dos. Avui l’Anoia té un diputat de dretes que no vol la independència i una diputada d’esquerres que la vol.
Independentment d’això, que no és pas una qüestió menor,... Llegir més necessitem que aquestes dues persones, potser tres com dieu a l’article, treballin pel desenvolupament social i econòmic que la comarca necessita amb urgència. I si pot ser, que es posin d’acord, en benefici de la comarca, quan sigui possible.
Em consta que des de l’ajuntament d’Igualada i d’altres ajuntaments de l’Anoia s’està treballant en aquesta direcció però els recursos són escassos i no arriben a tothom.
La situació és complicada i per moltes famílies desesperant. Famílies que no tenen altaveus per fer-se sentir i que necessiten que els polítics les escoltin i les ajudin. La política pot i ha de servir per resoldre els problemes de les persones; posem-nos-hi abans no sigui massa tard.
Mentrestant, evidentment, s’ha de seguir l’objectiu i avançar perquè com més aviat millor Catalunya faci el referèndum per la independència i puguem disposar dels nostres diners per la nostra gent, que és el que fan tots els països del món.

J

Josep

Igualada

26 de novembre 2012.13:19h

Respondre

Enhorabona Alba! Se’t gira molta feina però segur que serà positiva. Quin contrast amb el sr. Calbó... la cara i la creu de la comarca.

S

Sergi

Igualada

26 de novembre 2012.12:25h

Respondre

Tothom donava per fet que la Maria Senserrich repetiria escó i s’ha endut una patacada monumental. Ha estat un fracàs en tota regla de la federació nacionalista. Les polítiques d’ortodòxia... Llegir més neoliberal li han passat factura als convergents. A veure si ara ERC comença per obligar-los a recuperar l’impost de successions i també perquè posin un impost a les grans fortunes del país. També estaria bé rescatar peatges i fer que La Caixa torni una part dels 8.000 milions d’euros que ha aconseguit en beneficis durant els darrers anys...

d

dani

igualada

26 de novembre 2012.10:15h

Respondre

a veure si aquest cop ciu i erc són capaços de fer alguna cosa més que tirar-se retrets. llàstima no haguessin pactat ja el 2006 enlloc de repetir el 2n tripartit. el país necessita més que mai... Llegir més aquesta aliança.

al sr. pere calbó res, deu ser molt bonic pertànyer a un partit que han de fer venir gent de fora per comptar vots, i que aprofiten per falsejar butlletes i provocar vots nuls, apart de la guerra bruta dels comptes a l’estranger, molt satisfactori tot plegat, els llibres d’història potser ho mencionaran i tot.

A

Antoni

Igualada

26 de novembre 2012.09:18h

Respondre

Ni uns son tan bons ni els altres tan dolents

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.