TORNAR

Els alcaldes no temen la inhabilitació per la consulta

Els edils estan disposats a mullar-se per les votacions del 9-N si és precís

politica
Dimarts, 7 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
"Si és el cas, que m'inhabilitin" afirma l'alcalde de Tous, David Alquézar. La seva resposta és la de molts alcaldes i regidors que estan a punt per assumir el risc de convocar la consulta des dels ajuntaments, tot i que ho veuen com una opció llunyana

L'alcaldessa Trullàs, de Calaf, dissabte, en l'acte a la Generalitat

Els ajuntaments anoiencs no renunciaran a posicionar-se a favor de la consulta i participar en la seva convocatòria si és precís. En declaracions a Anoiadiari, diversos alcaldes i regidors dels governs municipals manifesten la seva voluntat de continuar endavant amb la consulta i no temen la inhabilitació. Des de mitjans espanyols i el propi govern del PP s’ha parlat de la inhabilitació de qualsevol càrrec polític que participés en l’organització de la consulta. En aquest sentit, els edils anoiencs que volen que es voti el 9 de novembre manifesten que estan “a punt” per participar en la jornada.

Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis va insinuar aquest cap de setmana que els ajuntaments podrien fer-se càrrec d'organitzar la consulta per protegir el govern i els funcionaris. Amb Francesc Duocastella d’alcalde, Els Prats de Rei va ser un dels dos primers municipis anoiencs que va organitzar les consultes populars a nivell municipal. Va ser el desembre del 2009 i ara, el republicà Duocastella, admet que una de les alternatives a la convocatòria podria ser que s’impulsés des dels ajuntaments. “Encara no ens han dit res, sé que s’ha comentat com a possibilitat”. El batlle es manté que “hi seré pel que convingui” i no pateix per ser inhabilitat: “inhabilitat per Espanya? I què?, aquí ja tenim lleis catalanes. Assumim els riscos”. Sobre el tema, Marc Castells, alcalde i diputat, referma que “farem costat al poble, al president i al Parlament. Als deu anys vaig deixar de tenir por”.

L'alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs, recorda el mandat del Parlament. Subratlla que "crec profundament en la democràcia i estic compromesa amb el dret de vot dels ciutadans. En segon lloc, considero que com a representants electes, el que hem de fer és complir amb la voluntat del poble majoritàriament expressada. Finalment, i tal com ja vam expressar en la moció aprovada pel ple: els líders municipals ens posem a la disposició del president de la Generalitat per tal de facilitar tots els recursos necessaris per fer possible la consulta en la data prevista".

"Creiem en la consulta"

Josep Llopart, un dels regidors de CiU a Piera al govern, manifesta que “clar que ens preocupa una inhabilitació, però si creiem en la consulta i ens ho demana el president de la Generalitat hi estem disposats”. Jaume Riba, d’Unió Democràtica i alcalde de La Torre, explica que “estem a l’espera que notícies”. El convergent Pep Solé, d’Òdena, és més bel·ligerant: “no deixarem sol al president. Potser hauran d’inhabilitar 900 alcaldes”.

Solé remarca que “no vam anar a la Generalitat a passar l’estona. Els catalans ja hem proposat massa coses. A veure què diu Rajoy”. El socialista Romà Casanovas, que s’ha posicionat a favor de la consulta a Vallbona, d’on ha estat alcalde i ara és primer tinent d’alcalde, és clar també sobre la inhabilitació: “com a català sóc una mica covard, però a la meva edat ja no em fa por res. Estem a favor de la consulta”. El més taxatiu és David Alquézar, alcalde de Tous. Afirma que “estarem decidits a fer-ho. Cal anar tots a una i assumiríem les conseqüències. Hi ha moltes vies per fer la votació i en seguirem l’evolució. Però si fos el cas i l'hem de convocar, ho farem. La inhabilitació? El meu projecte de vida no és la política. Que m’inhabilitin”.


8 Comentaris

e

el pep de cal rates.

anoia

8 d'octubre 2014.17:00h

Respondre

El FROB enviarà a la Fiscalia 15 operacions immobiliàries de Catalunya Banc.
Entre aquestes causes es troba una denúncia de la Fiscalia contra els membres del consell de CX en el 2010 per... Llegir més suposada administració deslleial. En total, 54 directius i CONSELLERS, encapçalats per Serra i Todó.

SRA ALCALDESSA DE CALAF, SRA MARIA ANTONIA TRULLAS, ESTEM ESPERANT LA SEVA RESPOSTA.
SI SE EST VALENT PER MAREJAR LA PERDIU, TAMBÉ SA DE SER VALENT, PER ASSUMIR RESPONSABILITATS. (SI ES EL CAS)

P

Pau

Santa Margarida de Montbui

8 d'octubre 2014.12:00h

Respondre

En resposta al títol de l’article... diria que alguns siiii

Un exemple molt clar és el cas del municipi de Santa Margarida de Montbui, on el representant, ha estat inhabilitat judicialment...... Llegir més però continua al capdavant del PSOE.
Si, PSOE, perquè ha fet una moció de censura contra el dret a decidir...

QUE HI HA MÉS DEMOCRÀTIC QUE PERMETRE PARTICIPAR AL POBLE AMB EL SEU VOT?

Ho sento però el Partit Socialista ha perdut el nord i no vol perdre els privilegis que durant tants anys ha mantingut amb el bipartidisme polític PP-PSOE.

Una veritable vergonya que el nostre representant sigui algú que ha estat inhabilitat judicialment i ara imputat per malversació de fons públics i encara no hagi dimitit...

Aquests son el polítics que ens mereixem?

Salu2

O

Oscar

Igualada

8 d'octubre 2014.00:00h

Respondre

Resposta a Josep T. Podreu votar a Montbui.

I

Irene

7 d'octubre 2014.21:45h

Respondre

Tela amb el senyoret Marc Castells, quines declaracions... No crec que siguin dignes de l’alcalde de la capital de l’anoia ”als deu anys vaig deixar de tenir por” llegint això m’agafa por... Llegir més i vergonya que aquest xicot sigui el representant de la nostra ciutat. Per cert, trobo molt fort que dissabte no anés a la plaça st. Jaume de Barcelona.

e

el pep de cal rates.

anoia

7 d'octubre 2014.18:00h

Respondre

Sra alcaldessa de Calaf, Sra Maria Antònia Trullàs, lo que hauria de fer, per descarta qualsevol dubte, que pugin tindre els seus conciutadans, , es contestar a la següent pregunta?

Vostè... Llegir més tenia una targeta a ”tutti pleni”, de la Caixa de Catalunya?

SI ...
NO ...

Per favor, marqui amb una X la seva resposta. Gracies.

Sra Alcaldessa, tenim dret a saber per poguer decidir.

J

JORDI

7 d'octubre 2014.15:00h

Respondre

TOTS SON MOLT VALENTS... SOBRETOT SI NO ES TORNEN A PRESENTAR...

m

maria

igualada

7 d'octubre 2014.11:30h

Respondre

Marc Castells, alcalde i diputat, referma que “farem costat al poble, al president i al Parlament. ”ALS DEU ANYS VAIG DEIXAR DE TENIR POR”.

El Castells, sempre amb les seves ocurrències de... Llegir més nen petit.

Segur que el mil homes del Castells, al primer ensurt, fuig corrent, per las clavegueres, com el ”bravucon” del Dencas, el 6 de Octubre del 34.

J

Josep T.

Santa Margarida de Montbui

7 d'octubre 2014.09:45h

Respondre

Podrem votar els dels municipis que no donen suport a la Consulta, com per exemple Montbui?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.