TORNAR

Anunci d'accions legals del PSC Òdena per defensar l'honorabilitat

Els exregidors demanen 'que torni el seny a l'ajuntament'

politica
Dimecres, 5 juny 2013. 20:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els regidors del PSC de l'Ajuntament d'Òdena durant el mandat 2007-2010 han anunciat que emprendran accions legals per defensar la seva honorabilitat en el cas del cobrament de comepensacions econòmiques suposadament indegudes per assistència a reunions d'organismes municipals no oficialment constituïts, que ha suposat que l'equip de govern actual impulses una revisió d'ofici i una demanda al Tribunal de Cuentas de l'estat..

Ple a l'Ajuntament d'Òdena

Els regidors del PSC han afirmat que estan convençuts que 'ens en sortirem' però malgrat tot 'considerem que el mal que s'ha fet en la nostra imatge ha estat molt greu'

Des del PSC s'afirma que 'l’alcalde, Carles Casanova i el seu govern , especialment el Sr.Solé han traspassat línies vermelles, el que lamentem profundament'.

Els regidors asseguren que enprendran 'les accions judicials més adients per a defensar l’honorabilitat dels qui han estat regidors del mandat 2007-2011. Que han fet una molt bona tasca i han transformat millorant la realitat local, amb control de la despesa. Això va estar reconegut majoritàriament per la població que ens va renovar la confiança en les passades eleccions i vam guanyar, malgrat no governar'.

Des del PSC s'ha demanat a l'actual govern d'Òdena 'que governi i que es deixi d'estar de persecucions i que es dediqui a donar resposta als problemes de la gent, que per culpa de la crisi en són molts' i 'que torni el seny i la prudència a l'ajuntament'.

Solidaritat cap a la secretària de l'ajuntament

Els regidors presents en la roda de premsa, als que també s'hi ha sumat el regidor de CIU també del mandat anterior, Francesc Jorba, han manifestat públicament el seu 'suport i la seva solidaritat cap a la secretària de l'Ajuntament que actualment està de baixa i ha presentat una denúncia contra el govern local per coaccions i mobbing'.

Els regidors presents a la roda de premsa han atorgat tota la 'credibilitat' a la secretària, i han afirmat que ella 'només va fer justament la seva feina'

També en la roda de premsa s'ha demanat al govern local d'Òdena que 'resolgui les al·legacions presentades pels regidors del mandat 2007-2011 i els recursos presentats pel PSC contra l'acord de ple del 29 d'abril del 2013 i contra els decrets de contractació dels serveis jurídics externs que ha utilitzat el govern per tirar endavant tot el procés'.

Cortina de fum

Des del PSC s'afirma que 'el que estan fent els actuals regidors d'ERC i CIU és una 'persecució contra els regidors del PSC del mandat anterior' i asseguren que és 'una cortina de fum per amagar els fracassos del POUM, Gran Europa, el polígon de la zona franca, l'outlet que finalment ha anat a Viladecans, el mercat no sedentari o el pla de barris'

'No hi ha delicte'

Els regidors presents en la roda de premsa han afirmat que amb tot aquest afer 'no hi ha possible delicte i tampoc ningú ens acusa de pressumpte delicte' i han acusat al govern d'actuar amb 'mala fe processal'

Segons asseguren els regidors de CIU i ERC 'han actuat i actuen al marge del ple, que es qui es el competent. Ens han negat l'existència de documentació corresponent a qüestions al marge del ple i existent molt abans del ple de 29/04/2013. Una documentació que ara està a mans de advocat extern, com hem sabut pels oficis del mateix Tribunal de Cuentas Espanyol'.

Des del PSC s'afirma que el Tribunal de Cuentas Espanyol 'ja es va pronunciar sobre els acords de ple objecte de revisió. Com hem sabut ara dient que no hi havia cas. Per això, pensem, que volen tornar a insistir, que no van en contra dels acords de ple revisats sinó de les ordres de pagament que d'aquests acords es deriven'

Carles Casanova, Jordi Galarza i Toni Méndez, apartats de la demanda

Els regidors de l'anterior equip de govern també han lamentat que l'actual govern municipal hagués apartat de la denúncia al Tribunal de Cuentas a 3 dels 11 regidors que hi havia al consistori: 'n'aparta, de forma discrecional, al propi alcalde, i als regidors Jordi Galarza i Toni Méndez'.

Aquests 3 regidors van retornar els diners que havien percebut per l'assistència a aquests organs municipals no constituïts oficialment, i el PSC afirma que això 'no és just ja que en apartar-los de la denúncia, i en cas que el Tribunal de Cuentas falli que s'hagin de retornar els diners,aquestes persones no compartiran la seva part de les costes ni els interessos, que haurem de pagar entre tots els altres que sí que estem denunciats'

Des del PSC lamenten que tot i que el ple va aprovar una revisió d'ofici de tot el succeït, es tiri endavant una demanda al Tribunal de Cuentas, i afegeixen que aquesta 'demanda. no va estar aprovada pel ple, que es el competent', i per tant entenen que 'tampoc seria procedent'.


2 Comentaris

J

Jaume Xaus

Òdena

6 de juny 2013.14:07h

Respondre

La meva opinió personal sobre aquest assumpte es la següent :

Si després de 2 anys de persecució i revisió de tots els expedients de l’anterior govern l’únic que han trobat per denunciar... Llegir més son les suposades omissions de creació formal dels òrgans de gestió. Aquesta es la millor prova de que en el mandat 2007-2011 es va fer una gran feina i de que vàrem ser molt escrupolosos en la gestió publica dels recursos.

Tant el model de retribucions denunciat com els pressupostos que les sustentaven van ser aprovats per unanimitat de tots els grups i mai es van tenir que suplementar cap quantitat.

El regidors amb delegacions no teníem nomina fixa cobràvem en funció de la gestió realitzada en base a assistències efectives a reunions de treball. Es va prioritzar la gestió efectiva a cobrar un fixe mensual per fer un suposat horari de dedicació parcial.

El mandat 2007-2011 que comprenia el període denunciat ha estat amb números absoluts el millor de la historia d’Òdena.
Es van aconseguir moltíssims ajuts i subvencions.
Es va aconseguir llei de barris , 9.000.000 €, per Òdena dels quals 4.500.000 € els aportava la generalitat.

Es va fer una inversió real executada de 11.000.000 €, una bestialitat en un municipi de 3.500 habitants.
Alguns exemples de les inversions :
• Llar de infants nova L’avió de Paper
• Camp de gespa al camp d’esports
• Poliesportiu
• Ampliació escola Castell d’Òdena
• Nou consultori mèdic
• Telecentres

Es van definir i aprovar definitivament o provisionalment apostes de futur per Òdena, la comarca i fins i tot de país. Òdena llavors marcava el pas i el camí amb el total suport dels agents socials i econòmics.
• Alguns exemples de les apostes de futur :
• Aeroport corporatiu i polígon aeronàutic
• Outlet de botigues de fabrica
• POUM
• Polígon industrial de la ZF

Vist això per mi esta clar es que tot això es una llastimosa i miserable acció per tapar la falta de projecte i les promeses electorals incomplides de l’actual pacte entre Carles Casanova i Pep Sole per tal d’aconseguir l’alcaldia de Òdena al preu que fos. Acció per altre banda en línia amb altres que han fet i estan fent encaminades a desmuntar l’anterior obra de govern i si es possible als executors de l’obra.

T

Toni

Montbui

5 de juny 2013.23:50h

Respondre

Ostres que dolents que són aquests que governen ara a Òdena i que malament que ho fan tot. Ja ho dic jo que no fan res de bo!
I que bons que eren els del PSC d’abans que ho feien tot bé, no van... Llegir més cometre cap error i el que passa és que els que ara governen a Òdena els tenen mania.

És allò de ’la millor defensa és un atac’.

La cortina de fum, és el que s’està fent amb tot aquesta numeret.
Aquí no hi ha déu que entengui res.
Ningú hauria de tenir por a cap procés judicial si es té la consciència tranquila com dieu.
Tothom la té tranquila, oi que sí? Doncs tots tranquils.
És creïble que els d’ara ho fan tot malament i que en canvi els d’abans ho feien tot bé?
I la conyeta de la secretària que ha agafat la baixa? Au va home. Però si una secretaria funcionària, com crec que és, amb una edad força considerable, que feia anar com un titella al Guisado es menja amb pa amb tomaquet al Sole i al Casanoves.

Mobbing i coaccions d’un alcalde a una secretària? Quin riure! Si això fos així seria el primer ajuntament català en el que un alcalde mana més que una secretari, o secretària.
Aquesta si que és bona.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.